Půlnoční delikatesy na LFŠ: když se na horor jdete zasmát

Půlnoční delikatesy na LFŠ: když se na horor jdete zasmát 

Každoroční sekcí na LFŠ jsou i půlnoční delikatesy, které se letos zaměřily především na giallo filmy. Žánr, který se naplno projevil v 70. letech minulého století, má i v dnešních dnech zástupy fanoušků. Dokladem toho bývají právě naplněné půlnoční projekce na Sportovní hale.

Giallo se projevuje zejména přeplácaností, kdy jeden film kombinuje nejčastěji hororové prvky, ale zároveň nahotu a relativně nečekaný zvrat.

Krátká noc skleněných panenek

Snímek italského režiséra Alda Lady odehrávající se v prostředí pražských ulic přibližuje příběh amerického novináře, který se schází s českou dívkou Mírou. Ta ale jednoho dne zmizí za záhadných okolností a novinář se snaží vypátrat, kde by se jeho milovaná mohla skrývat.

Poslouchat italštinu v pražských ulicích je samo o sobě vtipné, stejně jako policejní auto s italským názvem. V závěru dojde k nečekanému rozuzlení, které možná na chvíli přeruší výbuch smíchu a může se stát, že se divák bude aspoň trošku bát. Filmový zážitek navíc skvěle podtrhuje hudba Ennia Morriconeho.

Muka neviňátek

Druhý z žánrových filmů režiséra Lucia Fulceho zavede diváky rovnou na jihoitalský venkov, kde řádí nemilosrdný vrah malých chlapců. Přes zdlouhavé vyšetřování se seznámíte s hromadou podezřelých. I když se může zdát, že je vrah odhalen zhruba v polovině filmu a děj se již nijak dramaticky nezvrátí, opak je pravdou.

Ve snímku nechybí zaříkávání podle černé magie ani klasická rvačka na útesu, která samozřejmě skončí pro největšího padoucha tragicky. I když se u snímku hodně nasmějete, některé scény působí dost hororově, a pokud jste slabší povahy, ve finále se s mírným stachem zaboříte do sedačky.

Foto: LFŠ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!