Vojtěch Dyk ztvární skladatele Josefa Myslivečka v chystaném filmu Il Boemo

Vojtěch Dyk ztvární skladatele Josefa Myslivečka v chystaném filmu Il Boemo 

V pondělí padla první klapka k připravovanému snímku Il Boemo v režii Petra Václava. Životopisný film pojednává o hudebním skladatelovi Josefu Myslivečkovi, jenž tvořil ve druhé polovině 18. století. V hlavní roli se představí Vojtěch Dyk.

Natáčení historického snímku Il Boemo započalo 29. července v divadle ve městě Como na severu Itálie, kde vznikaly náročné operní scény. „Natáčení je pro nás velkým dobrodružstvím. Jde o něco nového, o žánr, na kterém jsme ještě nikdy nepracovali, což v nás vyvolává pocit okouzlení i strachu z tak veliké zodpovědnosti,“ nechal se slyšet režisér filmu Petr Václav.

V titulní roli skladatele se původně měl objevit ruský herec Egor Koreshkov, který však z produkčních důvodů musel svou účast na natáčení zrušit. „Stáli jsme opět na začátku před otázkou, kdo se v našem filmu stane Josefem Myslivečkem. Hledali jsme dobrého herce a zároveň i muzikanta. Jsme nadšení, že jsme se domluvili s Vojtou Dykem. Jsme si jisti, že bude coby talentovaný a zkušený muzikant pro náš film velkým přínosem,“ uvedl ke změně v hlavní roli producent Jan Macola.

Z natáčení filmu Il Boemo. Foto: Jarmila Štuková

Během prvních natáčecích dní se po boku Dyka a orchestru Collegia 1704, který odehraje Myslivečkovy skladby, objeví i italská herečka Barbara Ronchi, které propůjčila hlas operní pěvkyně Simona Šaturová, herec Lino Musella (známý ze seriálu Gomora) a světoznámí operní pěvci jako Phillipe Jaroussky, Emöke Baráth, Raffaella Milanesi, Juan Sancho nebo Krystian Adam.

Ve vedlejších rolích se představí také Karel Roden nebo herec známý ze seriálu Most! Zdeněk Godla.

Snímek Petra Václava je založen na skutečném příběhu českého hudebního skladatele Josefa Myslivečka, který se řadí do období pozdního baroka a klasicismu. Ukazuje jeho osudy v Itálii, kde autor žil, tvořil, stal se slavným a nakonec upadl v zapomnění. Natáčení snímku potrvá přibližně do září příštího roku. Film by měl být dokončen na jaře 2021.

Foto: Jarmila Štuková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!