Daniel Radcliffe, známý jako Harry Potter, slaví 30. narozeniny. Připomeňme si několik jeho rolí

Daniel Radcliffe, známý jako Harry Potter, slaví 30. narozeniny. Připomeňme si několik jeho rolí 

Herec, který se proslavil ve filmu Harry Potter, slavil 23. 7. 2019 své třicáté narozeniny. Z malého kluka, který ohromil spoustu dívek svou přirozeností, vyrostl sexy herec, který se prosadil hlavně ve filmech, ale svou příležitost dostal také na divadelní scéně. Přinášíme další jeho zásadní role.

Ztracen v džungli (Yossi Ghinsberg)

Dobrodružné drama s akčními prvky, vzniklo roku 2017 podle stejnojmenné knihy, kterou napsal sám Yossi Ghinsberg, jemuž se tato neuvěřitelný příběh stal.
Mladý Yossi (Daniel Radcliffe) má krátce po vojenské službě, kde byl tři roky a chtěl by zažít něco nového, a uniknout tak rutinnímu životu. Odjel do bolívijské metropole La Paz, kde poznává nové přátele a také tajemného průvodce, který ho vezme do neprobádaných míst jihoamerického pralesa. Příroda, která se zdá na pohled krásná, se mění v nebezpečí, jaké nikdo z účastníků výpravy nemohl předvídat.

Daniel Radcliffe, nechtěl nic podcenit, proto se na roli pečlivě připravoval, od setkání se samotným Yossim až po perfektní izraelský přízvuk.

Švýcarák (Cliff)

Film Swiss Army Man, který dostal festivalový název Švýcarák, byl natočen v roce 2016. Hlavní roli v tomto filmu dostal nejen Daniel Radcliffe, ale také jeho herecký kolega Paul Dano.
Film pojednává o trosečníku Hankovi (Paul Dano), který nalezne tělo muže, o kterém si myslí, že je mrtev. Když jej však chce trosečník použít jako pomůcku k dostání na pevninu, zjistí, že bezvládné tělo, které patří Cliffovi (Daniel Radcliffe), je živé. Hank mu pomůže a stanou se z nich přátelé.

Tento snímek dostal tři ocenění a je považován za jednu z významných rolí Radcliffa.

Rohy (Ig Perrish)

Daniel Radcliffe si také zahrál v několika hororech, jak už vypovídá název prvního z nich, Horns, do českého jazyka přesně přeloženo jako Rohy. Radcliffe si zde zahrál hlavní roli Iga, který je jediný podezřelý z vraždy své milované ženy. Ig kvůli nepravému obvinění propadne alkoholu, a možná díky tomu získal i zvláštní schopnost a je na stopě pravému vrahovi.

Film je natočen podle stejnojmenné knihy režisérem Joem Hillem.

Žena v černém (Arthur Kipps)

Žena v černém je další horor, ve kterém si Daniel Radcliffe zahrál hlavní roli. Tentokrát se jedná o právníka, který opustí svého malého syna, aby odjel do odlehlé vesničky, kde mu zesnulý majitel rezidence přenechal svůj dům. Když tam Arthur Kipps (Radcliffe) začne pobývat, zjistí, že se nejedná o dům bez minulosti. V domě žila dáma v černém, která postupně začne ohrožovat i Arthura.

Film se odehrává v 19. století a jeho námětem byl tehdejší klasický duchařský příběh, který byl natočen podle stejnojmenné knihy od spisovatelky Susan Hill.

Divadlo: Equus (Alan Strang)

Doposud nejznámější divadelní rolí Daniela Radcliffa je Alan Strang z divadelní hry Equus. Toto představení je o mladém muži, který oslepí šest koní ve stájích, kde pracuje. Proto je také na léčení v psychiatrické léčebně, kde zkoumají důvod jeho činu.

Autorem této divadelní hry je Peter Shaffer, který ji napsal již v roce 1973. V roce 2007 tato hra byla obnovena, ale ze začátku diváky pohoršovala, jelikož se Radcliffe v roli objevil na jevišti zcela nahý.

Foto: fan page Dana Radcliffa na Facebooku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!