Avengers se stali nejvýdělečnějším filmem všech dob, z prvního místa sesadili kultovní Avatar

Avengers se stali nejvýdělečnějším filmem všech dob, z prvního místa sesadili kultovní Avatar 

Akční americký snímek Avengers: Endgame vydělal celosvětově 2,7902 miliardy dolarů (63,5 miliardy korun), čímž pokořil doposud komerčně nejúspěšnější film režiséra Jamese Camerona Avatar z roku 2009.

Vláda sci-fi snímku Avatar je opravdu definitivně u konce. V žebříčku nejvýdělečnějších filmů se držel dlouhých deset let. Film, který vydělal 2,7897 miliardy dolarů, překonala akční marvelovka Avengers: Endgame, jejíž tržby úspěchy fantaskního snímku Jamese Camerona překročily na začátku tohoto týdne.

Prvenství si v pomyslném žebříčku nejvýdělečnějších filmů držel Avatar dlouhých deset let © 2007 Twentieth Century Fox - All Rights Reserved

Celému týmu, který za Avengers stojí, pogratuloval i místopředseda a vedoucí kreativní kanceláře ve studiu Walta Disneyho Alan Horn, který kromě jiného ocenil také práci režiséra Avatara Jamese Camerona. „Týmům studia Marvel i studiu Walta Disneyho patří obrovská gratulace. A děkuji fanouškům po celém světě, kteří vytáhli Avengers: Endgame do těchto historických výšin,“ citovala Horna BBC.

Srovnávání výdělečnosti Avengers: Endgame a Avatara má i své odpůrce. Ti upozorňují především na dlouhý časový odsup, který od sebe filmy dělí, a tím pádem i na inflaci a zvyšující se ceny lístků do kina.

Světovou premiéru měl úspěšný snímek Avengers: Endgame letos 22. dubna v Los Angeles. Společnost Disney ale rozhodla, že se poslední díl Avengers obohacený o další záběry vrátí do kin znovu. Už v této době se totiž snímek začal blížit doposud nejúspěšnějšímu Avataru, který nakonec úspěšně pokořil. Zhruba 30 procent vydělaných peněž pochází z amerických kin, zbytek ze zahraničí.

Na svém Instagramu poděkoval fanouškům za přízeň také herec Chris Hemsworth alias Thor. „Děkuji fanouškům z celého světa, kteří vyzvedli Avengers: Endgame do výšin, což z něj udělalo špičkový film všech dob!“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!