KVIFF 2019: Festivalové tipy na pondělí v síti, bez vědomí a s Anetou

KVIFF 2019: Festivalové tipy na pondělí v síti, bez vědomí a s Anetou 

Karlovarský festival překonal víkendová vedra a zahájí první prázdninový den diskuzí o novém filmu Víta Klusáka, premiérou nového seriálu z produkce HBO nebo koncertem Anety Langerové v Poštovním dvoře.

Úmorná vedra diváky na čtyřiapadesátém filmovém festivalu neodradila. I proto, že kinosál posktyuje ideální místo, kde se před sluncem schovat. V rámci tradičních tipů nejprve upozorňujeme na zajímavé diskuze. Na KVIFF talku se publikum od Ivana Zachariáše a Martina Krejčího dozví víc o výrobě fetivalových znělek. Tu letošní natočila herečka Jiřina Bohdalová a vy si ji můžete prohlédnout níže.

Velký rozruch se svým novým projektem V síti způsobuje i režisér Vít Klusák. V Českém domě bude od 13 hodin debatovat nejen se spoluautorkou dokumentu Barborou Chalupovou, ale také hlavními protagonistkami.

 

Televize HBO v premiéře uvede svou novou sérii The Sleepers neboli Bez vědomí. Drama v hlavní roli s Tatianou Pauhofovou, Davidem Nyklem nebo Hattie Morahan vezme diváky do období sametové revoluce. 

Ve Velkém sále Helena Třeštíková a Jakub Hejna představí portrét českého oscarového režiséra Miloše Formana s názvem Forman vs. Forman. Snímek už jsme viděli a podle prvních dojmů jde o sázku na jistotu. Helena Třeštíková přivezla z Cannes do Karlových Varů poutavý příběh. K převyprávění života jednoho z našich nejznámějších režisérů použila pouze dříve natočené záznamy, a ačkoli se formát zdá velmi jednoduchý, jejich výběr musel trvat desítky hodin. Je precizní, promyšlený a dokáže představit Formana jako otce, filmaře i člověka. Mikro-recenze bude už brzy na webu.

Z půlnočních představení doporučujeme snímek Chata o nové ženě psychologa Richarda, která se ocitá sama v horách s jeho dětmi. Problémem je, že je zároveň členkou sebevražedné křesťanské sekty. Vary nabídnou i nefilmové umění. Od 22 hodin představí režisér Viktor Tauš v Městském divadle Karlovy Vary představení Amerikánka s Terezou Voříškovou a Eliškou Křenkovou. Český rozhlas zas připravil koncert zpěvačky Anety Langerové od devíti večer v Poštovním dvoře.

Dění na festivalu můžete na našich sociálních sítích sledovat pod #kvifformuji.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!