Doprovodný program letošních Colours of Ostrava přinese poctu para hokejistům i slam poetry

Doprovodný program letošních Colours of Ostrava přinese poctu para hokejistům i slam poetry 

Festival Colours of Ostrava ani letos nezaspal s přípravou bohatého doprovodného programu. Vedle hvězd na hlavních podiích jako The Cure, Florence + The Machine a ZAZ se návštěvníci mohou těšit i na celou workshopovou scénu, diskuzi českých para hokejistů, debatu o odkazu Leonarda Da Vinciho i mezinárodní přehlídku slam poetry.

Největší ostravský hudební festival začíná už za měsíc a jeho návštěvníci si teď mohou prohlédnout kompletní časový program. Ten zahrnuje kromě hlavních hvězd i menší kapely a bohatý výběr doprovodných akcí. Poté, co se brány areálu ve Vítkovicích otevřou v poledne 17. července, odstartuje domácí kapela Buty čtyřdenní maraton tří set padesáti koncertů a jiných akcí, které budou až do soboty probíhat v rámci hlavního i doprovodného programu.

Doprovodný program letos pro návštěvníky nabízí třeba nově worskopovou Europe stage. Na ní budou po celou dobu festivalu probíhat taneční workshopy vedené choreografem Kanyeho Westa Yemi A.D., tanečnicí Angeé Svobodovou a jinými profesionálními tanečními lektory.

Na diskuzním fóru Meltingpot Gala v hale Gong vznikne letos projekt Pocta českému para hokeji. “Při setkání s primátorem Ostravy během mistrovství světa členové reprezentace projevili přání zazpívat si svoji hymnu na Colours of Ostrava. A my jim to přání rádi plníme a přidáváme něco navíc,” líčí ředitelka festivalu Zlata Holušová, jak vznikl nápad na tento projekt. S návštěvníky tak budou diskutovat hráči i trenér české reprezentace Jiří Bříza.

V rámci Meltingpotu Gala taky proběhne básnická improvizace. S podtitulem Poezie naživo. Poezie okamžiku. Poezie vs. Show tu předvedou své umění slam poetry třeba Jaromír Konečný, Karin a Dr. Filipitch. Jako zvláštní host pak přijedou i zahraniční básníci Tank z USA a Nicolas Job ze Senegalu.

Dalším lákavým bodem doprovodného programu je vzpomínka na Leonarda da Vinciho, umělce a vynálezce, který nás nepřestává fascinovat ani pět set let po smrti. Diskuze o jeho odkazu se zúčastní hosté, kteří v sobě spojují tvořivost v několika různých oborech: vůdčí osobnost hnutí „bioart“, kontroverzní vědec a charismatický umělec Joe Davis z USA, z České republiky pak David Vávra, Yemi A.D., ekonom Tomáš Sedláček a další.

Na The Big Bang Stage se mohou návštěvníci poučit o divech kvantové fyziky, nebude chybět ani umění výtvarné: v Gongu budou vystavena op-artová díla třeba zakladatele celého uměleckého směru op-art Victora Vasarelyho.

Čtyřdenní a jednodenní vstupenky jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu. Cena čtyřdenní vstupenky 3 190 Kč platí do konce předprodeje.

Foto: Colours of Ostrava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!