Karlovarský festival přivítá Julianne Moore a Patricii Clarkson, po dvou letech se vrací Casey Affleck

Karlovarský festival přivítá Julianne Moore a Patricii Clarkson, po dvou letech se vrací Casey Affleck  

MFF Karlovy Vary v rámci 54. ročníku představí herečku Julianne Moore a scenáristu a režiséra Barta Freundlicha, kteří uvedou spolu s Billym Crudupem snímek Po svatbě. Festival přivítá také Patricii Clarkson nebo Caseyho Afflecka, který se do Karlových Varů vrací po dvou letech.

Držitelka Oscara Julianne Moore převezme na karlovarském festivalu Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Spolu se svým manželem, režisérem Bartem Freundlichem také představí jejich nejnovější snímek Po svatbě, který měl premiéru na festivalu Sundance.

Julianne Moore a Bart Freundlich jsou příkladem uměleckého spojení dvou výrazných osobností. Jejich osobní i filmové partnerství se zrodilo při natáčení filmu Otisky prstů, který spolu se snímkem Po svatbě promítne karlovarský festival v rámci pocty oběma filmařským osobnostem.

Julianne Moore započala hereckou kariéru nejprve v televizních seriálech, vstup do velkého filmového světa jí posléze otevřela menší role v thrilleru Uprchlík. Diváci ji mohou znát také  ze snímků Hannibal, Hodiny, Hunger Games nebo Daleko do nebe. Oscara získala za postavu Alice Howlandové ve snímku Pořád jsem to já.

Herečka Julianne Moore. Foto: Reuters

Spolu s Julianne Moore a Bartem Freundlichem představí snímek Po svatbě také další host festivalu Billy Crudup, jenž spolupracoval například Barrym Levinsonem na filmu Spáči, s Woody Allenem pak na hudební komedii Všichni říkají: Miluji tě.

S režisérem Bartem Freundlichem se potkal poprvé na natáčení filmu Světoběžník, v němž byla jeho hereckou partnerkou právě Julianne Moore. Spolupráci si zopakovali v roce 2005 na romantické komedii Nevěřte mužům.

Další Křišťovový globus převezme Patricia Clarkson, letošní držitelka Zlatého Glóbu za světově úspěšný seriál Ostré předměty, jehož vybrané díly uvedl vloni karlovarský festival v evropské předpremiéře. V Karlových Varech uvede film Řidičský průkaz, který režírovala Isabel Coixet.

Casey Affleck ve snímku Světlo mého života. Foto: archiv KVIFF

Na karlovarský festival se po dvou letech vrací držitel Ceny prezidenta MFF KV a Oscara Casey Affleck, aby představil film Světlo mého života, který napsal, režíroval, produkoval a zahrál si hlavní mužskou roli po boku nového hereckého talentu Anny Pniowsky.

Foto: archiv KVIFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!