Snímek Psí poslání 2 ukazuje nekonečnou lásku mezi psem a člověkem, ale také menší originalitu a nápaditost

Snímek Psí poslání 2 ukazuje nekonečnou lásku mezi psem a člověkem, ale také menší originalitu a nápaditost 70%

Některá přátelství jsou jedinečná a některá trvají i po smrti. V novém pokračování celosvětově úspěšné filmové adaptace Psí poslání nalezne pes Bailey (Josh Gad) nový smysl života. Rodinný snímek plný emocí a psů různých ras se tentokrát více zaměří na lidské postavy a ukáže nám i negativní stránku života. Ačkoliv se jedná o celkem slušně povedenou adaptaci, originality či nápaditosti je zde opravdu pomálu.

Převaha zvířecích virálních videí na internetu dokazuje, že domácí mazlíčci, speciálně pak psi a kočky, jsou dostatečně přitažlivým tématem ke zpracování. To ví i autor knihy Psí život W. Bruce Cameron, který se opět rozhodl spolupracovat s americkým filmovým studiem Universal Pictures, a vytvořil tak další filmové pokračování o psu Baileym.

Mix bernardýna a australského ovčáka – Bailey (Josh Gad) - se celý svůj „život“ reinkarnuje do dalších a dalších psů s účelem chránit lidi, které miluje. Tentokrát Ethan (Dennis Quaid) svého umírajícího psa poprosí, aby se vrátil a ochránil jeho vnučku CJ (Kathryn Prescott). Ti pak společně prožívají nevídané dobrodružství plné štěstí, přítelství a hodně drbání na břiše. 

Jako v předchozím díle se o hlas hlavní psí postavy postaral americký herec Josh Gad, který vtipně a trefně komentuje různé situace. Ačkoliv je Bailyho „mluvení“ většinu času roztomilé, občas jsou poznámky až příliš trapné a hodně dětinské. Jde zkrátka vidět, že se jedná o rodinný film a že jsou psí promluvy spíše určené pro mladší diváky. 

Přestože je pořád v hlavní roli pes, scénáristé se v tomto díle více zaměřili na lidské postavy. My tak s CJ prožíváme její dětství, pubertu, kamarádství a první lásky. Navíc je zde poukázáno na alkoholismus, špatné rodinné zázemí či agresivní chování ze strany přítele CJ. Což ze snímku, který je jinak celkem pozitivní, dělá trošku reálnější kousek.

Samotný příběh je velmi jednoduše vystavěný a až na několik zvratů od něj nečekejte zázraky. Jednoduše snímek recykluje předchozí díl, další psí filmy a hodně se zaměřuje na emoce. A to v některých případech až příliš. Na druhou stranu herecké výkony jsou zde víc než povedené, což se projevuje hlavně v případě CJ (Kathryn Prescott), Trenta (Henry Lau) a Glorie (Betty Gilpin). 

Sečteno a podtrženo. Psí poslání 2 je skvělý rodinný film s dobrým hereckým obsazením, roztomilými pejsky a důležitým poselstvím. Ale ve srovnání s jinými snímky o psech se jedná o slabší kousek, který se příliš upnul na úspěch předchozího dílu, a tak ztrácí originalitu a nápaditost.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Psí poslání 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!