Django a Zorro jako parťáci. Tarantinův komiks se dočká zfilmování

Django a Zorro jako parťáci. Tarantinův komiks se dočká zfilmování 

Tarantinův poslední film Tenkrát v Hollywoodu si ještě ani neodbyl svou tuzemskou premiéru a režisér už se hlásí o pozornost znovu. V nejbližší době by mohlo dojít ke zpracování komiksu Django/Zorro. Zda se ale projektu zúčastní sám Tarantino, ještě zcela jasné není.

Je to teprve pár let, co slavný filmař prohlásil, že natočí pouze deset filmů a poté svou kariéru ukončí. Nejspíše ale dojde k pokračování Nespoutaného Djanga. Podle serveru Collider se na něm bude podílet jako výkonný producent. Komiksovou sérii, na které má být tento crossover založen, napsal Tarantino společně s Mattem Wagnerem pro Dynamite Entertainment a DC Vertigo. S návrhem pro zpracování přišli producenti ze studia Sony Pictures už v roce 2014, ale uspěli až nyní. Tvorbu scénáře přidělili komikovi Jerrodu Carmichaelovi, kterého mohli diváci zachytit také jako herce například v Transformers.

Příběh se odehrává několik let po zmiňovaném filmu. Django je stále lovcem lidí, ale protože je na něj vydán zatykač, usadí se jeho žena Broomhilda nedaleko Chicaga a on pracuje napříč americkým jihozápadem. V těchto místech se setkává se stárnoucím Diegem de la Vegou - Zorrem. Django je najat jako Zorrův bodyguard a je brzy vtažen do boje za osvobození místních obyvatel před brutálním otroctvím. Od staršího muže se učí, stejně jako předtím od Schultze, a zjišťuje, že se otroctví netýká jen jeho vlastních lidí. Nakonec tak i on nasadí masku a pomůže misi dokončit.

Film Nespoutaný Django měl premiéru v roce 2012. Do hlavní role režisér obsadil Jamieho Foxxe, doktora Schultze zahrál Christoph Waltz, který si vysloužil dokonce Oscara, Zlatý glóbus i cenu BAFTA za vedlejší roli. Tarantino pak posbíral ceny za nejlepší původní scénář. Jeho nejnovější film Tenkrát v Hollywoodu v hlavních rolích s Leonardem DiCapriem a Bradem Pittem bude mít v našich kinech premiéru 15. srpna.

Foto: www.bfi.org.uk

Kdy a kde dávají film: Nespoutaný Django

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!