Tarantino stihl dokončit nový film Tenkrát v Hollywoodu, bude uveden v Cannes

Tarantino stihl dokončit nový film Tenkrát v Hollywoodu, bude uveden v Cannes 

Americký režisér Quentin Tarantino stihl dokončit svůj nový film Tenkrát v Hollywoodu. Snímek se tak bude moci zúčastnit hlavní soutěže na festivalu v Cannes. Na francouzskou Riviéru dorazí Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbie, kteří patří mezi hlavní hvězdy filmu.

„Obávali jsme se, že film, který jde do kin až koncem července, nebude hotový, ale Quentin Tarantino čtyři měsíce nevyšel ze střižny,“ uvedl ředitel přehlídky Thierry Frémaut v tiskovém prohlášení.

Snímek se odehrává v Hollywoodu 60. let a natočen byl na motivy skutečných událostí. Hlavními postavami jsou bývalá televizní hvězda Rick Dalton, kterého ztvárnil Leonardo DiCaprio, a jeho dlouholetý kaskadér a nejlepší přítel Cliff Booth v podání Brada Pitta, kteří se snaží najít si své místo v měnícím se filmovém průmyslu.

Margot Robbie hraje v téměř tříhodinovém snímku těhotnou herečku Sharon Tate, manželku režiséra Romana Polanského, od níž si oba muži slibují pomoc v kariéře, ta je ale zavraždila skupinou kolem Charlese Mansona.

Režisér Quentin Tarantino, který se proslavil díky snímku Gauneři,  získal v Cannes hlavní cenu už v roce 1994 za snímek Pulp Fiction. Kvalitu filmu ocenili i samotní akademici, kteří mu udělili Oscara v kategorii nejlepší scénář.

Velký úspěch také slavil jeho akční kung-fu film KILL BILL z roku 2003, který napsal pro Umu Thurman. Protože se délka snímku pohybovala, stejně jako jeho nový film, okolo tří hodin, byl rozdělen na dva díly. Volume 1 byl naplněn hektolitry krve a bojovými scénami. Volume 2 je zase plný tarantinovských dialogů a černého humoru.

V Quentinových filmech se skoro vždy objevuje akce, násílí i krvavé scény, ostatně sám režisér přiznal, že je velkým fanouškem splatter hororů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!