Láska na druhý pohled, kterou ale uvidíte jen jednou. Gélinovu romantiku plnou ohraných triků neocení ani nejpoetičtější duše

Láska na druhý pohled, kterou ale uvidíte jen jednou. Gélinovu romantiku plnou ohraných triků neocení ani nejpoetičtější duše50%

Tisíckrát ohraná písnička v místy vtipném kabátku. Láska na druhý pohled (i když s francouzským šmrncem a taktem) rozšiřuje řady snímků jako Znovu 17 nebo Přes noc třicítkou. A i když po romantice toužící srdce zahřeje, pro ostatní diváky bude jen další pohádkou pro dospělé.

Znáte to, jednou se s někým pohádáte nebo si snaživě přejete být o patnáct let starší, a ono se to vyplní. Přesunute se v čase, ani nevíte jak. V reálném životě je to možná trochu potíž, ale na filmovém plátně jsou hrátky s časem celkem běžnou záležitostí. Uchýlila se k němu i nová francouzská romantická komedie Huga Gélina. Láska na druhý pohled je ale spíš tisícím ohlédnutím za ohranou zápletkou než něžným vyprávěním o lásce.

Raphael a Olivie se setkali už na střední, zamilovali se a vzali se. Ona začala učit hru na klavír, on začal psát sci-fi romány. Čím úspěšnější jeho knihy byly, tím víc se ale Raphael od manželky vzdaloval. Po deseti letech už byl od ní kilomery daleko. Během sněhové bouře se totiž z něj stal učitel literatury a z ní klavírní virtuózka, která Raphaela nikdy nepotkala. Podaří se jim najít podruhé cestu k sobě?

Sázka na jistotu

Odpověď je téměř jasná. A bohužel podobně průhledná je i cesta k ní. Gélin se nesnaží do osvědčeného tématu vnést nápaditost. Téměř dvě hodiny hraje na jistotu a ani na chvíli nezariskuje. Přesně namířená romantický scéna, u které si musí povdechnout i největší cynik, se tak bez větších potíží umně střídá s líbivými vtípky nebo zdánlivým zoufalstvím.  

Narozdíl od amerických komedií typu Znovu 17 nebo Přes noc třicítkou, ve kterých se museli hlavní hrdinové vypořádat s nečekaným posouváním v čase, má ale ta francouzská verze ohrané písničky alespoň trochu šmrnc. A to i díky příjemným a nevtíravým hereckým výkonům hlavních protagonistů Françoise CivilaEdith Scobové.

Do Lásky na druhý pohled se však nemáte šanci zamilovat ani na ten první... a k jakémukoli dalšímu se nejspíš nikdy nedostanete. Nic víc než vhodnou zábavu na první rande od ní jednoduše nečekejte. I když vám dokáže místy vyloudit milým humorem letmý úsměv na rtech, nepřekvapí vás ani neokouzlí. Dokáže vás tak maximálně na dvě hodiny zaměstnat.

Názor informuji.cz: 50%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!