Animovaná pohádka Kouzelný park je barevnou podívanou plnou emocí a imaginace

Animovaná pohádka Kouzelný park je barevnou podívanou plnou emocí a imaginace 60%

Už po mnoho let jsou animáky jedny z nejoblíbenějších snímků vůbec. Navíc, pokud se v nich objeví mluvící zvířata, úspěch je povětšinou zaručen. Na jistotu se snažilo vsadit také studio Paramount Pictures spolu s režisérem Davidem Feissem. Ačkoliv společně vytvořili opravdu akční podívanou plnou emocí, snímku chybí hlubší příběh a zajímavější zpracování.

Představivost je alfou a omegou v životě každého dítěte. Pro desetiletou June je fantazie jednou z nejdůležitějších věcí na světě. Se svou maminkou už léta vytváří úžasný zábavní park plný futuristických atrakcí a mluvících zvířat. Jejich představivost nebere konce a společně tráví čas vymýšlením novějších a lepších vymožeností do kouzelného světa.

Vše se ale změní, když maminka onemocní a musí odjet do nemocnice. June nedokáže zvládnout odchod své milované maminky a postupně zanevře na svoji představivost, a tím i na kouzelný park. Bohužel ale netuší, že její vysněný svět opravdu existuje a že svým chováním ničí jeho kouzlo. 

Snímek je postavený především na emocích, barevných efektech a roztomilých mluvících zvířátkách. Na tom si dali režisér David Feiss (Lovecká sezóna) a scénárista Josh Appelbaum (Podfukáři, Želvy Ninja) opravdu záležet. Pestrá animace působí opravdu propracovaným dojmem a my můžeme vidět speciální hodinový řetízkáč, létající ryby či vodní houpačky.

Další plusový bod je také za skvělou metaforu, v níž lunapark představuje dětskou fantazii June, která se ale s příchodem nemoci maminky mění na strach a smutek. Čím víc její zájem upadá, tím víc se park mění na ponuré místo bez života. Tato paralela je velmi trefně zasazena do děje a upozorňuje nás, že je důležité v dětském věku snít a nevzdávat se. 

Co filmu ale chybí, je zajímavější příběh a trochu více prvků pro dospělé. Ačkoliv byl animák mířený především na děti, kterým dost často stačí plno barviček a příjemní hlavní hrdinové, vtipu je zde opravdu pomálu a jednotlivé prvky se dost často opakují.  Starší divácí si tak z filmu odnesou méně, než by potenciálně mohli. Navíc jsou zde scény nasekané bez ladu a skladu, což působí občas velmi chaoticky a pohádce to ubírá na kvalitě. 

Kouzelný park je průměrný animovaný snímek, který je vhodný především pro mladší diváky. Přestože filmu chybí propracovanější příběh a větší míra originality, je to skvělá podívaná s dobrou grafikou, soundtrackem a nějakou tou hlubší myšlenkou. Dobu ledovou od toho ale nečekejte.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Kouzelný park

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!