Česko znovu ovládne sc-fi. Future Gate festival doveze nejen do metropole původní Godzillu i Hollyho z Červeného trpaslíka

Česko znovu ovládne sc-fi. Future Gate festival doveze nejen do metropole původní Godzillu i Hollyho z Červeného trpaslíka 

Praha, Brno, Plzeň nebo Šumperk. Všude tam budou moci příznivci sci-fi žánru vychutnat již šestý ročník filmového festivalu Future Gate. Ten odstartuje v Kině Lucerna 27. února a to i s kultovním představitelem seriálového Hollyho ze série Červený trpaslík Normanem Lovettem.

Celkem čtrnáct snímků uvidí letos návštěvníci jednoho z velkých svátků oslavujících filmové sci-fi. Kromě známých titulů na publikum čekají i novinky nebo maraton první série seriálu Červený trpaslík. K němu organizátoři pozvali i hvězdného herce Normana Lovetta alias Hollyho, lodní centrální počítač ze známého sitcomu. Ten ale nebude jediným zajímavým hostem.

“Kromě hlavní hvězdy Normana Lovetta přivítáme Balásze Lengyela, režiséra zahajovacího filmu Lajko: Cigán ve vesmíru, Lazara Bodrožu, režiséra srbského „Blade Runnera“ a storyboardistu Kurta van der Basche (Star Wars, Jurský park),“ prozradil pořadatel festivalu Filip Schauer. 


Z legendárních snímků Future Gate 2019 uvede Gattacu režiséra Andrewa Niccola, původní Godzillu nebo animovaný film Kovboj Bebop: Lovec odměn. Festival s tématem životního prostředí nezapomene ani na doprovodný program. Návštěvníky například čeká výroba satelitu z plechovky, módní výstava futuristických kostýmů, výstava družicových snímků a fotografií nebo koncert Pražského filmového orchestru. Nejvíc akcí zažijí diváci o víkendu 2. – 3. března v Paláci Lucerna, většina programu je přístupná zdarma.

Více o festivalu a jeho kompletní program včetně toho doprovodného naleznete na www.futuregate.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!