Praha si připomene padesát let od památného střešního koncertu The Beatles

Praha si připomene padesát let od památného střešního koncertu The Beatles  

Dlouhých padesát let uplyne za pár dnů od slavného koncertu kapely The Beatles, během něhož vystoupila v roce 1969 na střeše nahrávacího studia Apple v Londýně. Jednalo se o její vůbec poslední společné živé vystoupení, na které se rozhodla zavzpomínat trojice českých kapel.

Kapely Zed Jones, Monna a The Rockoons sice nevystoupí na žádné z londýnských střech, výjimečný koncert slavných Brouků připomenou ale rovněž na netradičním místě - na markýze hlavního vchodu obchodního domu Kotva v Praze, a to přesně v den padesátého výročí koncertu, tedy ve středu 30. ledna. V čase od 12:30 do 17:30 proběhnou dva koncertní bloky, během nichž kapely zahrají nejen písně skupiny Beatles, ale rovněž ukázku své vlastní tvorby.

"S nápadem netradiční oslavy výročí přišla pražská kapela Zed Jons, která pozvala ke spoluúčasti dvě spřátelené kapely a pro akci nadchla i OD Kotva, který pro tuto produkci poskytl terasu nad vchodem," vysvětlují organizátoři akce, "skvěle umístěná terasa ve výšce 4,5 metrů umožní sledovat vystoupení kapel jak přímo z plochy před obchodním domem, tak i z části náměstí Republiky a přilehlé Revoluční ulice."

Kapela Beatles svým koncertem na střeše svého nahrávacího studia se se svými fanoušky rozloučila skutečně originálně. A to nejen kvůli neobvyklému místu. Skupina musela během show řešit problémy s policií, která vtrhla na střechu, povypínala zvuk a Broukům dokonce vyhrožovala zatčením. John Lennon před odchodem ze střechy pronesl svou památnou větu - Rád bych vám jménem kapely poděkoval a doufám, že jsme v konkurzu uspěli.

Kapely Zed Jones, Monna a The Rockoons doufají, že jim se problémy s policií během koncertu, který nezapomenutelnou show Beatles připomene, vyhnou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Obchodní dům Kotva nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Obchodní dům Kotva

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!