Snímek Znovu ve hře pobaví, ale nepřináší nic nového

Snímek Znovu ve hře pobaví, ale nepřináší nic nového60%

Romantické komedie jsou mezi populací velmi oblíbené. Kdo nezná Deník Bridget Jonesové či Lásku nebeskou, jako by nebyl. Tento rok své síly spojili režisér filmu Zpátky do ringu, Peter Segal, a zpěvačka Jennifer Lopez a vznikla romantická komedie Znovu ve hře. Ačkoliv nám snímek nepřináší nic moc nového a dost scén je předvídatelných, tak se pobavíte a možná i popřemýšlíte sami nad sebou.

Maya (Jennifer Lopez) už přes patnáct let pracuje v místním supermarketu a marně čeká na povýšení. K její vysněné práci manažerky jí totiž chybí tolik potřebný vysokoškolský diplom, který jako mladá nezískala. Na oslavě čtyřicátých třetích narozenin si přeje, aby se její sny konečně vyplnily a ona se stala vedoucí.

Její přátelé se rozhodnou vzít osud do svých rukou a vytvoří Maye novou identitu, díky které úspěšně absolvuje pracovní pohovor ve světoznámé firmě. Spolu s úspěchem ale začnou přibývat starosti, které se díky dalším a dalším lžím zvětšují.

Jennifer Lopez je velmi dobrá herečka, která ve filmu trošku zaniká. Ačkoliv se celý příběh točí především kolem ní, Leah Remini či Vanessa Hudgens jí občas berou otěže, což v některých případech není na škodu. Hlavní a vedlejší postavy jsou celkově dost vyrovnané, což se v dost filmech nevidí.

Režisér Peter Segal kromě vtipu vsadil i na emoce, které mají vytvořit pouto mezi divákem a postavami. V některých momentech se to daří, ale občas to prostě nedává smysl. Scény jsou bohužel za sebou stavěny docela primitivně, a ačkoliv párkrát opravdu nevíte, co se bude dít, většinou to lze s přesností odhadnout.

Snímek v sobě nese hned několik poselství, která někoho mohou dovést k zamyšlení. Je zde poukázáno na to, jak to stále mají ženy těžké ve vedoucích pozicích. Navíc ačkoliv má daný člověk patnáct let znalostí, ale chybí mu vysokoškolský diplom, tak se nikam nedostane. Obzvlášť pokud nemá známé na správných místech. To je ve snímku možná až moc přitažené za vlasy.

Pokud lžeme, tak lžeme především sami sobě. To je další z mnoha věcí, které filmem prostupují. Je to pravda, která dodává snímku trochu té originality, ale za čas se z ní stává klišé, které se neustále opakuje.

Celkově se jedná o průměrnou romantickou komedii, která i přes pár světlých momentů a zajímavých myšlenek nepřináší nic nového. V podstatě jenom recykluje předchozí snímky podobného ražení. I tak je to dobrá oddechovka, která pobaví, neurazí a možná přivede k zamyšlení.  

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Znovu ve hře

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!