All that remains pražským koncertem uctili památku zesnulého kytaristy. Bohužel tomu přihlížely pouze desítky lidí

All that remains pražským koncertem uctili památku zesnulého kytaristy. Bohužel tomu přihlížely pouze desítky lidí80%

Čtvrteční večer v pražském Rock Café se nesl ve znamení téměř soukromého metalcorového večírku. Po devíti letech se do Prahy vrátili američtí All That Remains, aby zde představili to nejlepší ze své dosavadní tvorby.

I přes nedávné smutné oznámení smrti kytaristy Oliho Herberta, se kapela rozhodla zůstat svým fanouškům věrná a uctít památku kamaráda a člena tím nejlepším možným způsobem - koncertováním. Z tohoto důvodu se All That Remains rozhodli nerušit své turné, a tak vystoupit i v Praze.

Koncert se původně měl konat v hudebním sále MeetFactory, pár týdnů před termínem se však místo konání změnilo na poněkud menší prostor v Rock Café. Malá tmavá místnost s pár popíjejícími skupinkami připomínala spíše třídní sraz než návštěvníky metalového koncertu. Atmosféra se zlepšila při příchodu předkapely Brando’s Eyes. Post-hardcorová a metalcorová parta z Prahy svým jménem odkazuje na píseň Eyeless od Slipknotů, ve které se zpívá: „You can't see California without Marlon Brando's eyes.“ Do Slipknotů mají kluci z očí Marlona Brandona daleko, ale i tak mají dost dobře hudebně našlápnuto. Roztančit celý sál se jim sice nepodařilo, ale rozproudit krev v žilách určitě ano. Ideální na zahřátí, rozhodně nic k obyčejnému poslechu.

Po krátkém čekání, které většina vyplnila zlatavým vychlazeným mokem či rychlým cigárem, na miniaturní pódium nastoupila hvězda večera. Začátek byl trochu nejistý, ale pak se skupina adaptovala na prostředí a pořádně to rozjela. V prostředí malého Rock Café to opravdu působilo, jako by chlapi zpívali ve vašem obýváku, o to větší to byl pro fanoušky zážitek. Do první řady jste se mohli dostat bez většího snažení a obdivovat tak své oblíbence z bezprostřední blízkosti. Pomohl tomu i fakt, že zde nebylo příliš narváno. Pro kapelu to asi zas tak veselé nebylo. Pár desítek lidí na koncertě asi není pro muzikanty splněný sen. All That Remains mají za sebou neuvěřitelných dvacet let hudební kariéry, u nás se na ně asi poněkud zapomnělo.

Příště by bylo určitě lepší se zaměřit na kvalitnější zvuk. U některých skladeb zpěvák Philip Labonte nešel téměř slyšet, někdy byly dominantní bicí, jindy kytary. Ono asi prostor Rock Café nebude zrovna akusticky nejlepší. Ačkoliv byl zvuk nevalný, lidi to neodradilo užít si pořádný hudební nářez. Několik návštěvníků v první řadě si koncert užívalo se vším všudy, ostatní si přišli kluky z Massachusetts zřejmě jen poslechnout a pro zbytek bylo nejdůležitější si oblíbené či nové skladby hlavně natočit.

Celý koncert se však táhl v přátelské, téměř rodinné atmosféře, a kdo může říct, že si mohl užít skoro soukromý koncert americké populární metalcorové formace? I přes nízkou návštěvnost představili skvělou show. Kapelu doprovodil kytarový virtuóz Jason Richardson, známý z kapel All Shall Perish, Chelsea Grin či Born of Osiris. Dá se říct, že se All That Remains pražským koncertem podařilo uctít památku zesnulého kytaristy se skutečnou grácií.

All That Remains během své dvacetileté kariéry vystřídali řadu žánrů – od undergroundové death metalové kapely se změnili na formaci kombinující rock s melodickými refrény. V Praze ve čtvrtek 13. prosince představili dvě skladby z loňské desky Victim of the New Disease, ve které se vrátili ke svým tvrdším začátkům, jinak představili to nejlepší ze své tvorby. Uvidíme, zda se příští koncert bude konat dřív než za devět let.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rock Café nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!