Emma & Emma: když se krása snoubí s talentem

Emma & Emma: když se krása snoubí s talentem90%

Smetana a Drobná. Česko-francouzsko-slovenské propojení dvou mladých a talentovaných zpěvaček, které spojily síly a daly vzniknout něčemu úžasnému. Turné, které pořádají společně, slaví neskutečný úspěch. Emmy se můžou pochlubit čísly, jež dosahují sedmi cifer v počtu zhlédnutí svých klipů, a obě dvě nabízejí něco nového, co tady ještě nebylo.

Česko-francouzským původem Emma Smetana spolu se Slovenkou Emmou Drobnou roztančily ostravský Brickhouse. Fanouškům nabídly dva samostatné koncerty, během kterých zazněla nová pecka Lost and Found od Emmy Smetany i novinka Try od Emmy Drobné, jež posloužila i jako soundtrack k filmu Důvěrný nepřítel. Oba videoklipy zmíněných písní sklízí úspěch a na YouTube oslavují šestimístná čísla v počtu zhlédnutí. Songy jako No Fire Words se pyšní ještě jednou cifrou navíc.

Celá akce se pořádala v Dolní oblasti Vítkovic, v jedné z nejstarších a architektonicky nejcennějších budov v celém areálu černouhelného dolu, na platformě Starých koupelen, které kdysi sloužily horníkům.

Osudové Čerešně

Asi zatím nejznámější píseň Drobné s názvem Words obrazila snad všechny možné hitparády a hvězda velkého formátu známá především ze SuperStar se stává čím dál tím oblíbenější a uznávanější. Její songy se po uveřejnění stávají jedním trhákem za druhým a čísla zhlédnutí jen stoupají. Majitelka jednoho z nejzajímavějších hlasů československé scény okouzluje svou přímočarostí a zároveň pokorou, která ji vynáší až na pomyslné výsluní. Na koncertu v ostravských Vítkovicích připomněla i svou přezpívanou píseň Čerešně původem od Hany Hegerové. Zazněl i úplně první singl Smetany Waiting, který působí nevinným pomalým dojmem, ovšem překvapuje svou postupnou gradací a naprostou lehkostí. 

Moderátorka s příchutí zpěvačky

Emma Smetana se svými písničkami, se kterými ji napomáhá její přítel (taktéž muzikant) Jordan Haj, však vůbec není pozadu. Češka s francouzskými kořeny našla svou hudební inspiraci v Londýně a u nás předvádí, že je velikým talentem, na který můžeme být právem hrdí. Kromě zpěvu se věnuje novinařině a moderování. Momentálně ji můžete vídat na internetovém serveru DVTV, kde dělá rozhovory s mnoha osobnostmi. 

Světový pop na československé půdě

Obě představují tváře současného světového popu a dělají ho bez nadsázky famózně a neskutečně uvěřitelně. Dvě jmenovkyně mají za sebou již více než šest koncertů, které se uskutečnily jak v České republice, tak i na Slovensku. Emmy dokázaly, že umí udělat nezapomenutelnou show plnou výborné hudby. Jejich písně vás rozněžní, roztančí a budete si přát tohle poslouchat pořád.

 

Fotografie: Facebook Emmy Smetany

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!