Akce na týden v Praze: Oslava legendy, pražská monstra i věčný Havel

Akce na týden v Praze: Oslava legendy, pražská monstra i věčný Havel 

Je během vánočního shonu ještě čas na kulturu? Samozřejmě, že je. Máme pro vás koncerty, výstavy i čtení v posledním týdnu před vrcholem adventu. Co si vyberete?

1. Karel Svoboda 80

Špička české hudební scény oslaví nedožité jubileum Karla Svobody a organizátoři nachystali i několik překvapení. S premiérovou písní otextovanou na hudbu Svobody vystoupí Martin Chodúr. Malíř Joe Muczka jr. zase představí narozeninový obraz, který skrývá pro Svobodu tak charakteristické motivy. Publikum potěší Karel Gott, Lucie Bílá, Eva Pilarová, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Michal David, Daniel Hůlka a další.

2. Dymytry

Po velkém úspěchu jejich monstrózní show se kapela Dymytry vrací s megakoncertem číslo dvě. Ve středu 19.12. Pražané vypustí své Monstrum v pražském Foru Karlín a o dva dny později 21.12. v Ostravě v Trojhalí Karolína. Pravou maškarní doprovodí němečtí Hämatom.

3. Sinatrology

Projekt Sinatrology se v prosinci vrací zpátky do Lucerny. Tentokrát se převlékne do slavnostního vánočního hávu a v sobotu 22. promění centrum Prahy v nejromantičtější a zároveň nejdivočejší místo v Praze. Zahrají Jan Smigmator, Felix Slováček RTV Big Band a jejich exkluzivní hosté. Lucerna zažije 7 hodin hudby, tance, zábavy a špičkové gastronomie.

4. Čtení z Havla

Sedm let od smrti prezidenta a dramatika Václava Havla si připomenou hosté v divadle Alfred ve dvoře. Pátý ročník „Čtení z Havla“ v úterý 18.12. organizátoři plánují především jako klidné zastavení nad myšlenkovou i politickou alternativou, kterou jeho texty představují. Pozváni jsou všichni, kdo se během večera budou chtít na chvíli zastavit a třeba i sami přečíst (nebo si jen poslechnout) pasáž z některého Havlova textu. Vstup je volný.

5. Sonda 1

Únik z chaosu vánočního centra Prahy nabízí Dům U Kamenného zvonu. Galerie hlavního města Prahy tam ve spolupráci se slovenským historikem umění a kurátorem Vlado Beskidem připravila výstavu nazvanou Sonda 1 – Příběh slovenského (post)konceptuálního umění. Pro tuto formu prezentace je zásadní myšlenka, plán, teoretické uvažování, zatímco hmotnému provedení je věnována pozornost až druhotně, v některých extrémních případech dokonce hmotné dílo vůbec neexistuje. Výstava je k vidění až do 24. března.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!