Pocta hudební legendě. Přední čeští umělci oslaví nedožité osmdesátiny Karla Svobody

Pocta hudební legendě. Přední čeští umělci oslaví nedožité osmdesátiny Karla Svobody 

Lady Carneval, Tři oříšky pro Popelku nebo Noc na Karlštejně. To jsou jen střípky z pokladnice hitů, které za sebou zanechal Karel Svoboda. V Karlíně oslaví jeho jubileum řada vděčných interpretů v čele s Karlem Gottem.

"Byl to poslední impuls k tomu, abychom se do toho pustili. A díky tomu tady sedíme se samými úžasnými lidmi," komentoval u příležitosti oznámení galavečera příslib Gottovy účasti dramaturg Radan Dolejš.

Právě několikanásobný Český slavík vděčí legendárnímu hitmakerovi za mnoho svých úspěšných písní. Ale Karel Svoboda není zdaleka jen Lady Carneval nebo Čau lásko. Stojí také za muzikály Dracula, Noc na Karlštejně, Monte Christo či Golem a hudbou z několika českých snímků. 

Umělci, kterým pražský rodák psal skladby na jejich alba, se spojí se současnými hvězdami českého pěveckého rybníčku a organizátoři nachystali i několik překvapení. S premiérovou písní otextovanou na hudbu Karla Svobody vystoupí Martin Chodúr. Malíř Joe Muczka jr. zase představil narozeninový obraz, který skrývá pro Svobodu charakteristické motivy, jako je šachovnice, skladatelova známá póza nebo právě část zmiňovaného hitu Lady Carneval.

"Chceme tu show udělat opravdu skvělou. Zpěváky doprovodí tanečníci s choreografií Petry Parvoničové," láká do Karlína Radan Dolejš.

Na koncertě v den nedožitých narozenin Karla Svoboda 19.12. vystoupí Karel Gott, Lucie Bílá, Eva Pilarová, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Michal David, Daniel Hůlka, Jiří Korn, Václav Neckář, Josef Vojtek, Martina Bárta, Ilona Csáková, Petra Janů, Leona Machálková, Iva Pazderková, Václav Noid Bárta, Martin Chodúr, Pavel Vítek, Slza, Ines Ben Ahmed a Tereza Kopačková. Večerem bude provázet Libor Bouček. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!