Pondělní brněnský Jeden svět slibuje filmový maraton

Pondělní brněnský Jeden svět slibuje filmový maraton 

Brněnský festival dokumentárních filmů Jeden svět se pomale blíží ke svému konci, ale i pro závěrečné dny má připraven bohatý program. V pondělí 28.března je to například filmový maraton.

Filmový maraton se uksuteční v Divadle Husa na provázku, a to od 19.30. Nabídne následující filmy:

Ve jménu rodiny - Režisérka sleduje příběhy obětí z kanadského Toronta, amerického Dallasu a Rochestru. Skrze rozhovory s přáteli obětí zkoumá okolnosti zdejších zločinl i reakce místní muslimské komunity.

Ženy SHR - Mají rozdílné představy o tom, co je v životě důležité. Jedna z nich bojuje za zachování původního rázu krajiny na severu Čech, druhá pak "srostla s uhlím", v měsíční krajině vidí určité kouzlo a je loajální se svým zaměstnavatelem...

Manželka za padesát ovcí - Mnozí afgánští muži vyznávají radikální islám a ctí tradici obchodu s manželkami mladšími o generace, se kterými někdy nejednají lépe než se psy. To je taky případ šestnáctileté Sabere.

Kino Art pak nabídne například film Proti proudu - barmští političtí vězni či Prokurátora - kde hlavním hrdinou dokumentu je hlavní žalobce haagského Mezinárodního soudního tribunálu. V malém sále promítnou pořadatelé ruský spot Stalin.Why not? a britský snímek Staging a Revolution.

Sál B. Bakaly zve na snímky Čtvrtá revoluce - energetická soběstačnost a Vše pro dobro světa a Nošovic. Promítat se bude, už tradičně, i v Uměleckoprůmyslovém muzeu a Kavárně Trojka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!