FOTOREPORT: Kapela Three Days Grace přivezla do Prahy nové písně i staré pecky

FOTOREPORT: Kapela Three Days Grace přivezla do Prahy nové písně i staré pecky 

Kanadská kapela Three Days Grace se vrátila do české metropole, aby fanouškům představila své novinkové album Outsider, které vyšlo v březnu tohoto roku. Návštěvníci koncertu nepřišli ale ani o ty největší hity z předchozích desek.

V Malé sportovní hale se v pátek 20. října sešli fanoušci různých věkových generací. Nechyběli teenageři, kteří si tvorbu kapely Three Days Grace oblíbili teprve před pár lety, ale i skuteční ‚oldschooloví‘ fanoušci, kteří prožívali své teenagerské období na počátku druhého tisíciletí, kdy skupina zažívala vrchol své hudební kariéry. Právě z debutového alba Three Days Grace z roku 2003 pochází totiž jedny z jejích nejznámějších hitů, jako jsou I Hate Everything About You či Just Like You.

Kapela v rámci svého současného turné, během něhož se zastavila také v Praze, představuje živě fanouškům rovněž písně ze své poslední, v pořadí již šesté studiové desky Outsider. Celý koncert vykopla partička z Kanady prvním singlem The Mountain. V průběhu hodiny a půl trvající show představili i songy Infra-Red a Love Me or Leave Me, ten zcela akusticky.

Značnou část setlistu tvořily pomalejší písně, největší aplaus si však kapela vysloužila především těmi songy, kde hudebníci ‚konečně ukázali, že mají koule‘, jak vtipně poznamenal jeden z pařících návštěvníku po odvazové pecce Painkiller, která odstartovala závěrečnou část show. Ta konečně probrala publikum po trochu uspávacím prostředku hity Break, Let You Down či Animal I Have Become. Přídavek v podobě songů Never Too Late a Riot pak byl jen třešinkou na dortu.

Skupina, která zahájila svou hudební kariéru již v roce 1997, předvedla v Praze energickou show, během níž zazněly všechny klíčové hity i novinkové singly. Skvělá hudební čísla kazil ne příliš kvalitní zvuk, s nímž jsou v Malé sportovní hale problémy dlouhodobě. Naopak ocenění si zaslouží alternativní vchod do haly, kterým organizátoři vyřešili nejen nekonečné fronty, ale rovněž neuvěřitelné vedro, které v jinak uzavřené hale při koncertech panuje. Co se týče atmosféry, nebylo tu tak nic, co by ji mělo kazit. Možná jen nekonečné fronty k barům, které však odpadly, jakmile začali Three Days Grace hrát.

Za zmínku tentokrát rozhodně stojí i předkapela. Losangeleská formace Bad Wolves předvedla neuvěřitelný výkon, během něhož publikum neskutečně rozparádila. Nastolila tak skvělou atmosféru, která se pak táhla celým koncertem, a to až do posledního tónu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!