Larvy, sarančata i žabí stehýnka. Festival Ochutnej Vietnam připravuje tradiční vietnamská jídla i speciality

Larvy, sarančata i žabí stehýnka. Festival Ochutnej Vietnam připravuje tradiční vietnamská jídla i speciality  

Vietnamské dobroty i nabitý kulturní program. Na to láká další ročník festivalu Ochutnej Vietnam, který se letos ukáže v novém a modernějším kabátu. Návštěvníci se mohou těšit na gastronomické speciality, rozšířené prostory a další novinky.

Ochutnej Vietnam proběhne v Pražské tržnici, na stejném místě jako minulý rok. Tentokrát se rozroste ale do dvou dnů - do soboty 15. září a neděle 16. září. “Každý ročník je o festival čím dál větší zájem, za což jsme moc rádi, ale na druhou stranu se to pojí s frontami a čekáním,” vysvětluje organizátor a spoluzakladatel akce Tuan Nguyen, “předešlé roky jsme se jim snažili zamezit zavedením časových bloků a jednou z dalších cest, jak vytvořit příjemnější atmosféru pro zákazníky, bylo právě rozšíření akce.”

Na své si na akci přijdou nejen nadšenci do vietnamské kuchyně, ale i zvědavci touto kuchyní zatím příliš nepolíbení. Meníčko se bude skládat z tradičních vietnamských pokrmů i nápojů. “Kromě tradičních pokrmů jako jsou závitky, polévky pho nebo búnh cha, se mohou návštěvníci těšit také na speciality, které běžně ve vietnamských restauracích nenajdou. Například knedlíčky bánh bao, lepkavou rýži s mangem, neobvyklé varianty nudlových polévek a mnoho dalšího,” upřesňuje Tuan Nguyen, “pro odvážnější strávníky máme samozřejmě i larvy, sarančata a žabí stehýnka.” 

Na akci se sjedou desítky nejoblíbenějších restaurací. Organizátoři ale chystají i bohatý doprovodný program, v rámci něhož budou probíhat kulinářské workshopy, mnoho her, soutěží, projekcí, fotografických výstav i hudby. “Letošní ročník bude největší novinkou dekorace interiéru a exteriéru. Přeneseme prvky známého lampionového města Hoi An, pouličního stravování a vietnamského tržiště do našich prostorů, abychom vytvořili co nejautentičtější atmosféru,” dodává Tuan Nguyen. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Pražská holešovická tržnice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!