Nový seriál ČT nabídne divákům trpký severočeský humor

Nový seriál ČT nabídne divákům trpký severočeský humor 

Nový společný projekt Jana Prušinovského a Petra Kolečka, seriál Most!, představili v zaplněném stanu ČT divákům kreativní producent seriálu Michal Reitler a Barbora Hyšková z České filmové kanceláře Ústeckého kraje (FKUK). Publikum mělo možnost zhlédnout první díl připravovaného seriálu, který by se na obrazovkách ČT měl objevit v lednu příštího roku.

Když se Kolečko a Prušinovský rozhodnou realizovat projekt v nějakém regionu, není to pro něj úplně bezpečná spolupráce.

Osmidílný komediální seriál Most! přibližuje divákům realitu života severočeských obyvatel opravdu svérázným způsobem. „Když jsme první díl promítali, reakce byly zatím vesměs pěkné. Myslíme si, že seriál bude mít buď vášnivé příznivce, nebo odpůrce,“ uvedl při představovaní první epizody Reitler. „Ale zatím nevíme, ze které strany ti odpůrci přijdou," dodal.

Došlo i na divácké otázky, například k lokacím či scénáři. „Scénář částečně vychází z reálií hospodské party, vyčerpali jsme všechno, co šlo, připravovali jsme jej asi dva roky," odpověděl Reitler. Barbora Hyšková promluvila o činnosti České filmové kanceláře, konkrétně o vybírání lokalit pro natáčení seriálu.

První díl mapuje osud hlavního hrdiny, který přijde o práci, ale zároveň potřebuje nutně sehnat peníze na splátku svého dluhu. Dojde i na setkání po letech v Poště pro tebe. Seriál by se podobně jako předchozí projekt Kolečka a Prušinovského mohl objevit v online podobě ještě před zahájením vysílání. Mezi další projekty této dvojice patří také Okresní přebor, Čtvrtá hvězda či populární internetový seriál Vyšehrad.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!