Cesta k videu, které oslovuje miliony

Cesta k videu, které oslovuje miliony 

Viděli jste Návrat do budoucnosti, kde Marty s profesorem zachraňují Českou republiku? Nebo Kevina bloudícího po Praze? Tyto a mnohé další virály má na svědomí Michal Orsava, jehož videa překonávají rekordy ve zhlédnutí, a to nejen u nás. Anglickou verzi skeče s Kevinem sdílel na svém facebooku i populární americký web 9gag.

"Snažím se hledat příběhy tam, kde nejsou," okomentoval svá videa Michal Orsava 

Láska k filmu se u Michala objevila ve dvanácti letech, kdy s rodiči pravidelně navštěvoval babičku ve vesnici Roštění. Právě zde vznikaly první filmařské pokusy, mezi nimiž pod hlavičkou takzvaného Roštěwoodu byly například parodie na známý německý seriál Anakonda 11 či americké sci-fi Hvězdná Branka, ve které poprvé použil prvky postprodukce.

Prvním větším a seriózním projektem byl pro Michala film Snapshot, který společně se svými přáteli připravovali déle než dva roky. Tento téměř třicetiminutový snímek vypráví příběh brněnského padoucha, který uvězňuje své oběti ve fotografiích. Celý film můžete zhlédnout zde: 

Při tvorbě krátkých videí začínal nejprve s parodiemi, za zmínku stojí například vánoční parodie na film Se7en 7 druhů cukroví. Ve svých videích často používá motivy ze svého rodného města, brněnský orloj dokonce najdete v každém z jeho videí. "Je to takový můj podpis," uvedl Orsava. Naplněnému stanu představil především videa, která mají na YouTube přes milion zhlédnutí.

Na závěr prozradil, na co se fanoušci mohou těšit příště. Ústřední rolí rolí v dalším videu nebude potěšen nikdo jiný, než prezident republiky Miloš Zeman.

foto: Michal Orsava, LFŠ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!