Hudba z počítačových her v podání orchestru? PragueCon chystá dva jedinečné koncerty

Hudba z počítačových her v podání orchestru? PragueCon chystá dva jedinečné koncerty  

Na hudbu z nejznámějších počítačových her posledního desetiletí lákají dva jedinečné koncerty, k nimž dojde 6. září v pražském Obecním domě.

Koncerty s názvem The Gamer Music: PWNed chtějí návštěvníky vtáhnout do magického světa počítačových her. A zážitek to bude jak pro uši, tak pro oči. O hudební stránku se postará Bohemian Symphony Orchestra Prague, který doprovodí Bohemian Choir Prague. Návštěvníci se dočkají ale i videoprojekce na širokém plátně, která všechny skladby doprovodí.  

Celkem se mohou zájemci těšit na hudbu z více než dvaceti kultovních her. “Společně projdeme historií herní hudby od Maria, přes Final Fantasy a Dukea, až po aktuální hity typu Uncharted 4 nebo Zaklínač 3. Tedy ‘Best of’ posledních deseti let,” přibližuje program šéfdirigent Martin Šanda, “stočlenný soubor umělců, který bude doprovázen záběry z jednotlivých her na obřím plátně, určitě vtáhne návštěvníky do magického herního světa.” 

Koncerty The Gamer Music: PWNed budou součástí programu mezinárodního festivalu PragueCon, jenž proběhne ve dnech od 28. do 30. září na pražském Výstavišti. Letos připravuje i třídenní hudební část, na níž mimo jiné Bohemian Symphony Orchestra Prague chystá společné vystoupení s kapelami Clawfinger, Corvus Corax, Megaherz, Persival, Visions of Atlanis a Elfenthal.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Obecní dům nabízí i další akce

Místo konání: Obecní dům

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!