Táhneme na Aerodrome: 5 interpretů, kteří zastoupí českou a slovenskou hudební scénu

Táhneme na Aerodrome: 5 interpretů, kteří zastoupí českou a slovenskou hudební scénu  

Aerodrome Festival se pomalu blíží. V termínu od 28. do 30. června se ale nesjedou do Panenského Týnce jen velké zahraniční hvězdy. Své místo v programu mají totiž samozřejmě i tuzemští interpreti. Jaká bude letošní československá vlna? Vybrali jsme pro vás pět nejzajímavějších jmen.

1) Celeste Buckingham 

Festival v novém kabátě letos vykopne ve čtvrtek ve 14 hodin slovenská zpěvačka Celeste Buckingham. Stane se tak vůbec prvním interpretem, který vystoupí na panenskotýnské verzi Aerodromu a zahájí cestu do nové fáze jeho existence. Svou kariéru odstartovala talentovaná hudebnice v patnácti letech, kdy se dostala do soutěže Česko Slovenská SuperStar. Jako jedna z mála pak neupadla v zapomnění a v roce 2012 doslova rozbořila hitparády singlem Run, Run, Run. Díky singlu Crushin’ My Fairytale se dostala i do žebříčku amerického časopisu Billboard, jedné z nejprestižnějších hitparád vůbec. 

2) Marpo & TroubleGang 

O Marpovi a jeho TroubleGangu je nyní slyšet víc než kdy předtím. V květnu se mu podařilo vyprodat největší halu v České republice - pražskou O2 arenu, v níž pokřtil novou desku Dead Man Walking a předvedl show, na níž nebyla nouze o pyrotechnické kousky. Pozitivní reakce naznačují, že i na Aerodromu se mají návštěvníci na co těšit. Raper dorazí i s TroubleGangem do Panenského Týnce v pátek 29. června. 

3) Eddie Stoilow 

Kapela Eddie Stoilow již dávno není jen tou partičkou, s níž si občasně zabubnuje fotbalista Petr Čech. Na svém kontě má již čtyři studiové nahrávky a spolupráci s takovými hvězdami, jako jsou One Republic, Simply Red či Kosheen. A nepotřebovala k tomu ani slavného brankáře Arsenalu za bicí soupravou. Své hity Floating, Frozen či Hey you! návštěvníkům Aerodromu předvedou ve čtvrtek od 20:15.  

4) Lenny 

S již zmiňovaným Marpem natočila v listopadu minulého roku singl Kruh. A nejspíš to mezi nimi pořádně zajiskřilo, protože jen před několika dny Marpo přiznal, že po 18 letech opustil svou manželku a chodí právě s Lenny. Na Aerodrome festival přijedou ale každý zvlášť. Lenny bude patřit sobota. S sebou přiveze písničky, s nimiž slaví úspěch nejen v Česku, ale i v zahraničí. A to má na svém kontě teprve první desku! Nová už je ale na cestě. Fanoušci se dočkali již první ochutnávky ve formě singlu a videoklipu Enemy

5) Jakub Děkan & Band  

Na Aerodromu bude vystupovat hned několik českých písničkářů. Mezi nimi třeba Sebastian, Voxel či Jakub Ondra. Jeden ze setů bude ve čtvrtek patřit ale také jednomu z nejtalentovanějších mladých zpěváků Jakubovi Děkanovi. Ten na sebe nejprve upozorňoval svými spolupracemi se skupinou Atmo Music, hostoval ale i v písních Paulieho Garanda, UDG či Rybiček 48. Nyní se věnuje především své sólové kariéře a představuje fanouškům svůj debut. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!