Rozhovor k novému videoklipu ,,Než přijde den" s Adamem Kukačkou

Rozhovor k novému videoklipu ,,Než přijde den" s Adamem Kukačkou 

Hodně lidí si ho může pamatovat jako šestnáctiletého kluka z Československé SuperStar, který skončil na třetím místě. Řeč je o mladém, talentovaném hudebníkovi Adamu Kukačkovi, který 1. máje zveřejnil svůj třetí videoklip k písni ,,Než přijde den". Přinášíme vám rozhovor nejen o natáčení celého klipu, ale i o tom co chystá do budoucna.

Adam Kukačka se na hudební scéně pohybuje od roku 2013, kdy ho na pomyslný žebříček známých lidí posunula již zmiňovaná soutěž. Během jeho kariéry stihl odmaturovat, založit kapelu Adam Kukačka Band a nyní studuje na vysoké škole v Brně Anglický jazyk a do toho stíhá i koncertovat, psát texty a hudbu. Jeho předešlé videoklipy můžete zhlédnout zde: Vzdálená a Naslouchej.

,,Než přijde den" je tvá autorská píseň?

Ano, písnička Než přijde den je tentokrát výhradně moje autorská skladba, napsal jsem hudbu i text, nicméně nejsem jediný, kdo se na tvorbě a výsledné podobě písničky podílel. Za velkou pomoc děkuji Mirku Čiháčkovi z naší kapely, o aranžmá, mix a mastering se postaral slovenský zpěvák, textař a skladatel, vítěz X-Faktoru, Peter Bažík, se kterým máme dlouhodobou spolupráci a pracujeme s ním i na dalších projektech. Skladbu jsme vydali pod slovenským vydavatelstvím Golden Entertainment, kterým tímto děkuji za skvělou spolupráci.

Písničku ,,Než přijde den" si můžete poslechnout zde.

Tato píseň i videoklip jsou dost rozdílné od tvých předešlých písní, proč ta změna?

Změna je hlavně ve výsledném moderním zvuku písničky, o kterou se postaral právě Peter Bažík. Když jsme písničku dávali ve studiu dohromady, chtěli jsme ji nahrát trošku jinak, aby nezněla stejně jako naše dva předchozí singly. Právě z toho důvodu jsme si do projektu přizvali i skvělého tubistu Jiřího Tuzu, který do písně vnesl zase něco nového. Hlavním důvodem taky bylo, že jako kapela na sobě potřebujete neustále pracovat, zlepšovat se a nezůstat na mrtvém bodě. Myslím, že jak v případě písničky, tak i našeho klipu, se nám ten posun podařil a jsme za to velmi rádi (úsměv).

Jak dlouho chystání a natáčení celého videoklipu trvalo?

S jistotou můžu říct, že natáčení klipu k písni Než přijde den bylo to nejnáročnější, na čem se Adam Kukačka Band dosud podílel. Natáčení bylo rozděleno na několik dní, v klipu je možné vidět, že se děj také odehrává v různých částech. Kdybych měl alespoň částečně určit, jak dlouho natáčení trvalo, bylo to v rámci měsíců, opravdu to bylo náročné.

Kolik lidí se na videoklipu podílelo?

Stejně jako časově, tak i na počet lidí byl klip s přehledem zatím ten nejnáročnější. Dohromady se na klipu podílelo kolem 25 lidí, kterým moc děkuji za skvělou spolupráci.

Proč jste si se štábem vybrali pro natáčení zrovna zámek v Oslavanech u Brna?

Zámek v Oslavanech je opravdu úchvatné místo. Hned při první návštěvě mi bylo jasné, že tam budeme chtít natáčet klip. Nejde o takový ten klasický zámek s bohatou výzdobou, jde spíše o tu atmosféru, která na vás dýchá za každým rohem. Navíc, velká část naší kapely působí v oblasti Oslavan a Ivančic, takže i to je jeden z důležitých faktorů. Původně přišla s nápadem natáčení na zámku manželka našeho kytaristy, když jsme se tam následně byli podívat, bylo jasné, že to je přesně to místo, které potřebujeme. Tímto bych také rád poděkoval městskému úřadu Oslavan a panu starostovi za zpřístupnění prostor tohoto nádherného zámku.

Co bylo nejtěžší na natáčení?

Během natáčení jsme se potýkali se spoustou komplikací, za nejhorší ale považuji celkové plánování a organizaci, jak už to tak bývá a když se na klipu podílí tolik lidí, není vždy jednoduché dát všechny dohromady. Naštěstí se to ale podařilo. Velkým problémem byla při natáčení také ukrutná zima, která nás trápila v podstatě po celou dobu natáčení na zámku. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo, všichni jsme se vrátili v pořádku domu. Já sám si vzpomínám, jak jsem promrzlý až na kost cestoval zpátky do Brna (smích).

Měl jsi z něčeho strach při natáčení?

Jako asi každý interpret máte ze všeho největší strach z toho, aby byla vaše písnička úspěšná a líbila se veřejnosti. S tim se někdy setkal asi každý hudebník. Kdybych ale měl vybrat alespoň jednu konkrétní věc z natáčení, tak to budou rozhodně scény ze známého ivančického železného mostu, na kterém jsem zažil doslova utrpení, protože mám poměrně velký strach z výšek a tento most je opravdu vysoko. Navíc, není tam žádná zábrana a konstrukce je otevřená, takže tam opravdu není místo na taneční hodiny. Z mostu už také skončilo několik lidí, což mi na odvaze taky moc nepřidalo

Videoklip je o nešťastně končící lásce, mezi tebou a pěknou brunetkou Anetou, je nějaký význam v tom, že jsi klip zveřejnil zrovna na 1. Máje - svátek zamilovaných?

Hmm, zajímavá otázka (smích).
Ano, má to určitou souvislost, původně jsme chtěli, aby klip vyšel zrovna na tento svátek zamilovaných. Je pravda, že klip nezačíná a ani nekončí nejlíp, je o nešťastné a hlavně nenaplněné lásce, nicméně i tohle k životu patří. Jedna z hlavních myšlenek klipu je, že lásce nemůže nic stát v cestě, ani smrt. Měli bychom být zodpovědní a vážit si těch, které milujeme, než bude na všechno pozdě.

Co plánuješ do budoucna?

Těch plánů je skutečně hodně, v první řadě se teď budeme soustředit na propagaci klipu, zároveň se chystáme nahrávat další písničku, která bude tentokrát anglicky. Veškerá naše tvorba je v češtině, ale protože mám k angličtině velmi blízko, tak jsme se s kapelou dohodli, že zkusíme i něco v angličtině, ať máme zase nějakou změnu. Do písničky máme v plánu zapojit zase další, ne úplně typické nástroje pro popovou hudbu, takže věřím, že se diváci mají na co těšit. V neposlední řadě taky řešíme termíny koncertů na léto a podzim, doufám, že se na nějakém koncertu potkáme. Naživo nám to totiž asi stejně hraje nejlíp (úsměv).

Foto: Archiv Adama Kukačky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!