Tonda Blaník se prezidentem nestane. Bude mít ale svůj celovečerní film

Tonda Blaník se prezidentem nestane. Bude mít ale svůj celovečerní film 

Možná že si mnoho lidí přálo, aby se satiristický lobbista Antonín Blaník skutečně pustil do prezidentského boje. Mnohé tomu napovídalo. Pořádal meetingy, dával občanům nesplnitelné sliby a škemral o podpisy - prostě jako každý plnohodnotný prezidentský kandidát. Pak ale Žížala zapomněl odevzdat archy s podpisy.

Tonda Blaník si svůj politický neúspěch ale nebere k srdci a místo hnízdečka na Hradě připravuje pro své fanoušky celovečerní snímek s názvem Prezident Blaník. Ten bude probíhat v kulisách skutečné předvolební kampaně, kterou si mohl zkušený lobbista zkusit na vlastní kůži.  

Hlavní hrdina snímku Tonda Blaník, kterého ztvárňuje herec Marek Daniel, ohlásil kandidaturu na prezidenta. V kampani sliboval máslo a lithium do každé rodiny i korupci pro všechny. Na svou podporu sehnal 100 tisíc podpisů. I přesto však do boje o prezidentskou funkci nezasáhne. Jeho asistentovi Žížalovi se totiž nepodařilo včas doručit podpisové archy na ministerstvo vnitra. Ani tak se ale Tonda Blaník nevzdává a dál pokračuje ve své snaze zachránit Českou republiku a ukázat jejím obyvatelům, jak by se mohli mít dobře. 

Snímek, jehož natáčení je v současné době v plném proudu, navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. “Točíme celovečerní hraný film, ve kterém mimo jiné reagujeme na aktuální průběh prezidentské volby. Hlavní hrdina v podání Marka Daniela se ocitá mezi skutečnými kandidáty na prezidenta, část scénáře tak vzniká za pochodu,” přibližuje film jeho režisér Marek Najbrt. Tvůrci slibují humor a nadsázku. Hlavní zápletku však doposud nechtěli prozradit. Možná sami čekají, co jim prezidentská kampaň přinese. 

V rolích Blaníkovo asistentů vystoupí stejně jako v seriálu Michal Dalecký a Halka Třešňáková. Česká kina uvedou snímek v premiéře již 1. února 2018. “Rekordně krátký čas na dokončení celovečerního filmu a filmový způsob natáčení ve formátu Cinemascope jsou z producentského hlediska asi hlavní výzvou tohoto projektu. Pro financování filmu chceme využít i crowdfunding,” uvedli producenti Milan Kuchynka a Pavel Strnad.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!