Startuje Festival bollywoodského filmu! V Česku je již 15 let

Startuje Festival bollywoodského filmu! V Česku je již 15 let  

Jubilejní 15. ročník Festivalu bollywoodského filmu startuje již ve čtvrtek 19. října v Kině Světozor, aby návštěvníkům nabídl čtyři dny toho nejlepšího z indické kinematografie. Návštěvníci se mohou těšit nejen na snímky nejznámějších bombajských filmových studií, ale rovněž na tamilskou, malayalamskou či bengálskou produkci.

Během patnácti let, co je Festival bollywoodského filmu součástí českých kulturních akcí, prošel Bollywood velmi výraznou proměnou a stále více se přibližuje západní kinematografii. Nabízí nejrůznější žánry, které si tak budou moci užít návštěvníci festivalu! Ti se mohou těšit na přehlídku romantických komedií, thrillerů, fantasy, akčňáků a sociálních i rodinných dramat. Ani letos pak nebude chybět pásmo dokumentárních filmů

Festival proběhne ve dnech od 19. do 22. října. Ve čtvrtek ho slavnostně zahájí úspěšný fantasy epos Baahubali 2: The Conclusion, který čerpá námět z indické mytologie. V Indii prolomil několik komerčních rekordů a setkal se s velice přívětivými ohlasy jak indických, tak zahraničních diváků.

Na pátek pak organizátoři naplánovali bollywoodskou party, jež se uskuteční v La Loca baru. Ještě před se budou moci zájemci naladit na zástupci tzv. Masala movies Bandrinatha Ki Dulhania, který humornou formou kritizuje tradicionalistický náhled na vztahy mezi muži a ženami.

Na festivalu nebudou chybět ani zástupci artových filmů či politický thriller natočený podle skutečných událostí Take Off. Návštěvníci se dočkají i snímku Raja Hindustani, který se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších indických snímků 90. let. Jako každý rok organizátoři přichystali i pásmo krátkých filmů The best of Kashish z mezinárodního queer festivalu v Bombaji. Akční žánr pak zastoupí tamilský Vikram Vedha. A v programu se návštěvníci dočkají rovněž jednoho pákistánského filmu Actor in Law. V něm si zahrál nedávno zesnulý indický herec Om Puri.  

Hned tři herecké hvězdy -  Amitabh Bachchan, Irrfan Khan a Deepika Padukone - se návštěvníkům představí ve filmu Piku. Nedělní program zpestří mysteriózní drama o potlačovaných a přehlížených problémech v těch nejbližších mezilidských vztazích A Death in the Gunj. Na závěr se pak filmoví fanoušci dočkají filmu Hindi Medium, který aspiruje na jeden z nejlepších filmů tohoto roku. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!