Zabiják & bodyguard učí, že v závislosti na okolnostech je i to největší nepřátelství vlastně relativní

Zabiják & bodyguard učí, že v závislosti na okolnostech je i to největší nepřátelství vlastně relativní70%

Zabiják Darius Kincaid a bodyguard Michael Bryce jsou odvěkými nepřáteli. Nyní jsou však díky nečekané shodě náhod nuceni spolupracovat, což se neobejde bez spousty vzájemného pošťuchování a kvanta komických situací. Do kin přišla zase jednou akční komedie, která by zvědavým divákům neměla uniknout.

Michael Bryce (Ryan Reynolds) je velice úspěšným, vysoko postaveným agentem, jehož služby si pronajímají ti nejvlivnější. Je to sebestředný perfekcionista, což ho dělá opravdu dobrým ve své profesi. Má vždy ošetřeny všechny situace, vše do puntíku naplánováno a nic ho nemůže překvapit. Je prostě dobrý v udržování lidí naživu a jeho motem je, že nuda je vždycky nejlepší. Navzdory tomuto přístupu však jednoho dne zemře jeho klient. Michaelovi se zhroutí svět - přijde jak o kariéru, tak o svůj vztah s agentkou Amelií Roussel (Elodie Yung).

Oproti tomu Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) je spontánním, romantickým a potřeštěným zabijákem, který jedná tak, jak se mu zrovna chce, neanalyzuje, neplánuje a nebezpečí se nevyhýbá. Je jen na krátkou dobu mimo vězení, musí totiž svědčit u soudu proti běloruskému prezidentovi Vladislavu Dukhovichovi (Gary Oldman), za což nedostane žádnou jinou odměnu, než že bude z vězení propuštěna jeho milovaná žena Sonia (Salma Hayek).

Původně má sice být Kincaid přepraven v bezpečí pod záštitou Interpolu, někdo z nich si však tajně předává informace s Dukhovichem, a tak po drsné přestřelce z několika bezpečnostních vozů přežívá jen Amelia s Kincaidem. Jelikož Interpolu se věřit nedá, je potřeba, aby Kincaida přepravoval někdo zvenčí, někdo, kdo s Interpolem nemá nic společného. A tak se přes svou bývalou přítelkyni dostává do hry právě Bryce. A ten netouží po ničem jiném, než se blýsknout, aby se dostal zpátky na vrchol.

Film je plný zajímavých přestřelek a automobilových (a místy i "plavidlových") honiček, které jsou relativně přehledné, napínavé a díky vtipným hláškám a Kincaidovým nepředvídatelným reakcím dosti zábavné. Ačkoli scénář v podstatě stojí na nadávkách, ve filmu lze najít nejednu scénu, při níž se plný sál diváků od srdce zasměje. Co možná někoho překvapí, postavy mají docela hloubku a postupně je představena jejich minulost a motivy jejich chování.

Přesto žádný superinteligentní film nečekejte. V tomto snímku zjednodušeně řečeno dvě hodiny sledujete dohadující se chlápky, jejichž nekonečná pře ve smyslu "to moje je lepší než to tvoje, ať je to cokoli" možná po chvilce začne nudit, a fakt, že tito dva mají spoustu zbraní a dalších nepřátel, to zachraňuje jen z části. Film nedrží diváckou pozornost stoprocentně pevně, a tak se občas přistihnete, že vám myšlenky utíkají do všech stran.

I tak je v rámci svého žánru Zabiják & Bodyguard jedním z povedenějších snímků. Chcete-li se odreagovat a nevadí vám pohled na krev, vulgarismy či místy poněkud hloupý humor, s tímto filmem rozhodně nešlápnete vedle. A nebudete-li očekávat mnoho, je velice pravděpodobné, že se chvílemi opravdu upřímně pobavíte.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Zabiják & bodyguard

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!