Hudba tisíce barev. Začíná festival Colours of Ostrava

Hudba tisíce barev. Začíná festival Colours of Ostrava 

Ostrava se po roce znovu zahalí do multižánrové palety. Na rekordní hudební podnik přijede více než 40 tisíc lidí.

V ostravských Dolních Vítkovicích začíná 16. ročník čtyřdenního hudebního festivalu Colours of Ostrava. Industriální areál pod vysokými pecemi nabídne koncerty světových hvězd, divadelní představení nebo workshopy. Festival byl vůbec poprvé v historii vítkovického areálu vyprodán ještě před svým začátkem. Pořadatelům zbyly jen lístky na jednotlivé dny.

Hvězdný podnik ve středu večer otevře americká pop-rocková kapela Imagine Dragons, která propaguje mimo jiné svou nejnovější desku Evolve. V průběhu dalších dnů vystoupí například funková legenda Jamiroquai, držitelka devíti Grammy Norah Jones nebo na prestižní americkou cenu nominovaná zpěvačka Birdy. Vůbec poprvé se v Česku představí také rockoví Midnight Oil. Festival ale jako každý rok nestaví pouze na mainstreamových interpretech. Od středy do soboty nabídne tradičně multikulturní směsici všech žánrů.

I letos organizátoři propojí koncertní zážitek s diskuzemi. Novinkou je projekt Music Alarm, během něhož se o své příběhy a názory podělí například Peter Garrett z Midnight Oil, zpěvačka LP nebo saxofonista Donny McCaslin. Diskutovat dále budou například člen kapely Jamiroquai Sola Akingbola a hudebník Dudu Tassa. Z Čechů pak Mardoša a Milan Cais z Tata Bojs nebo Michal Hrůza.

S ohledem na očekávanou rekordní návštěvnost festivalu organizátoři posílí i bezpečnost návštěvníků. Na tu bude dohlížet více než 60 policistů. Kromě mapování situace v areálu se zaměří hlavně na dopravu v okolí Dolních Vítkovic.

Během čtyřdenního svátku hudby má počasí atakovat třicetistupňovou hranici, hrozí ale také bouřky. Z místa budou o muzikálních senzacích reportovat i redaktoři informuji.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!