Alexander Rybak spojí síly s ostravskou filharmonií. Hned dvakrát potěší i české fanoušky

Alexander Rybak spojí síly s ostravskou filharmonií. Hned dvakrát potěší i české fanoušky  

Norský písničkář s běloruskými kořeny Alexander Rybak chystá pro své české fanoušky sérii dvou koncertů, během nichž se představí spolu s ostravskou filharmonií. Tohoto působivého propojení se dočká v říjnu Plzeň i Ostrava.

Alexander Rybak je talentovaným zpěvákem, houslistou, klavíristou i hercem původem z Běloruska. Ve svých čtyřech letech však odešla jeho rodina z Minsku do Norska, kde si prošel několika talentovými soutěžemi a působil rovněž v divadle v Oslu. Poprvé na sebe upoutal celosvětovou pozornost svým účinkováním v soutěži Eurovision Song Contest, kterou v roce 2009 dokázal vyhrát se svou písní Fairytale

Ve stejném roce vydal rovněž své očekávané debutové album, které nese název Fairytales. Nyní má na svém kontě již čtyři studiová alba. Pravidelně vydává úspěšné nahrávky a spolupracuje se špičkovými hudebníky. Přestože v České republice není příliš známý, v zahraničí ho berou za velkou světovou hudební hvězdu. Svými koncerty těší fanoušky po celém světě. 

Nyní působí Alexander v novém projektu, v rámci něhož vystupuje spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava. K sobě si přiznali i český produkční tým. Proto samozřejmě v rámci turné nevynechá písničkář ani Českou republiku, kde vystoupí hned dvakrát na počátku října, a to v v Ostravě (4. října v Gongu) a Plzni (5. října v Měšťanské Besedě). Koncert slibuje vrcholný koncertní zážitek, který nabídne fúzi zpěvákových skladeb a ceněného hudebního tělesa. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Měšťanská beseda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!