Twenty One Pilots naplnili očekávání. V Praze předvedli strhující hudební show

Twenty One Pilots naplnili očekávání. V Praze předvedli strhující hudební show  90%

Americká senzace Twenty One Pilots během svého prvního českého koncertu, který se uskutečnil v únoru v Lucerna Music Baru, předvedla vše, co se od pořádného koncertu očekává - výborná hudební čísla i strhující show. Tenkrát si však toto vystoupení mohlo užít jen několik stovek návštěvníků ve vyprodaném klubu. Aby potěšili i zbylé fanoušky, vrátili se do České republiky opět po několika měsících. V pátek 4. listopadu na ně netrpělivě čekala vyprodaná Tipsport aréna. A očekávání byla obrovská.

Pro některé jsou Twenty One Pilots jen dvojice kluků, z nichž jeden má nakreslené červené kruhy pod očima a druhý černě pomalované ruce. A na koncertech vystupují mimo jiné v maskách. Pro tisíce fanoušků po celém světě jsou však oblíbenou kapelou číslo jedna. A Česká republika není výjimkou. Ještě před koncertem se plánovaly na sociálních sítích nejrůznější akce, které se měly na koncertu uskutečnit, tiskly se letáky a malovaly transparenty. Ty spolu s více než osmi tisíci návštěvníky zaplnily v pátek 4. listopadu pražskou Tipsport arénu. A do prvních řad se dostali jen ti nejvěrnější z nejvěrnějších. Některé fanynky kvůli nejlepším místům strávily dokonce před arénou i celou noc a následný den.

Bry

Twenty One Pilots způsobili v Praze šílenství ještě předtím, než se vůbec ukázali na pódiu. Tipsport arénu opakovaně zaplňovalo ječení několika tisíců dívčích hlasů (a několika stovek mužských). Některé fanynky v davu dokonce kolabovaly. O ně se pak museli postarat přítomní zdravotníci. Napětí a těšení neustále rostlo, až se konečně zhasnula světla a na stage vystoupal předskokan Bry. Charismatický irský hudebník potěšil fanoušky líbivým koncertním setem, za který ho návštěvníci odměňovali hlasitým potleskem. Když však odešel z pódia, všichni se už nemohli dočkat oblíbeného dua, kvůli němuž do arény došli.

Twenty One Pilots ukázali, že jim jsou ještě hvězdné manýry cizí. Na pódiu se představili jen několik málo minut po avizovaném čase začátku koncertu. Žádné zbytečné zdržování. Velké pódium poskytlo kapele daleko více možností, než tomu bylo v Lucerna Music Baru. A Twenty One Pilots toho skvěle využili. Již od počátku, kdy na stage vlítli dva hudebníci v černých maskách, bylo jasné, že show to bude parádní. Už během první skladby HeavyDirtySoul se navíc zapojili i samotní návštěvníci, kteří dělali téměř po celý koncert kapele „třetí hlas“. Atmosféra nabyla neskutečně úžasných rozměrů hned během prvních tónů. I díky tomu nevydržela většina lidí v sektorech na sezení na svých místech. Okamžitě vyskočila na nohy a už se neposadila.

Twenty One Pilots

Během koncertu zazněly všechny zásadní hity. Nechyběly samozřejmě Stressed Out, Ride, Car Radio či poslední singl Heathens. Během nich kapela prokazovala své hudební kvality. Tyler Joseph dostával fanoušky do kolen nejen svým zpěvem, ale také hrou na klavír nebo třeba ukulele. Mezitím Josh Dun mistrovsky drtil své bicí. Twenty One Pilots však chtěli fanoušky potěšit nejen hudebně, proto koncert ozvláštnili pořádnou show, během níž měnili nejen oblečení, ale také místa hraní. Hned během druhého songu se Tyler nečekaně objevil na jednom z ochozů. Energická dvojka využila i malé pódiu umístěné na druhé straně haly. Návštěvníci, kteří si do té doby užívali koncert jen z velké dálky, se najednou stali fanoušky v prvních řadách.

Twenty One Pilots

Ani tím však překvápka nekončila. Kapela prostě nenechala fanoušky nadechnout a vynikající show by jim mohla závidět kdejaká světová hvězda. I proto se návštěvníci, kteří jim celou dobu zobali z rukou, jen velmi neradi smiřovali s faktem, že se koncert nachýlil k závěru. Twenty One Pilots se však postarali o to, že tisíce návštěvníků neodcházely z arény s prázdnou. Na koncert budou totiž bez pochyby ještě dlouhou dobu vzpomínat. A dál nezbývá než doufat, že se v České republice skupina opět brzy objeví. Fanouškovskou základnu i přízeň českých kritiků tu jednoznačně má. 

Twenty One Pilots

Foto: Barbora Bittnerová

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Více o "galerie_Twenty One Pilots"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!