Angry Birds: jak se ze šťastných ptáků stali naštvaní opeřenci

Angry Birds: jak se ze šťastných ptáků stali naštvaní opeřenci50%

Scenáristi animovaných filmů zřejmě prožívají tvůrčí krizi. V poslední době se na plátnech kin až příliš často objevují pokračování úspěšných animovaných sérií nebo filmová zpracování her. Rozmazávání ověřených příběhů už je tak trochu tradice, ale nápad zfilmovat počítačové (i jiné) hry je teprve v plenkách.

První tendence dostat herní hrdiny na plátno se objevily už v Raubíři Ralfovi, který se rozhodně nestal trhákem. Přesto se scénárista Jon Vitti (Alvin a Chipmunkové) rozhodl vstoupit na téměř neprozkoumaný terén a vypustit do světa Angry Birds.

Děj filmu je přesně tak složitý, jak se od dětské pohádky dá očekávat. Na ostrově žijí nelétaví, ale velmi šťastní ptáci. Několik z nich se ovšem vymyká, a proto musí docházet na terapii zvládání vzteku. Jmenují se Ruďas, Žluťas, Bombas a Terence a krom toho, že jim animátoři dokreslili křídla, vypadají stejně jako ve hře. Jednoho dne do jejich poklidného městečka přijedou čuňata. Obalamutí pohostinné ptáky a ukradnou jim vejce, která odvezou na svůj ostrov. Nezbývá tedy nic jiného, než mláďata zachránit, a proto se ptáci musí opravdu naštvat.

Snímek se hlavně závěrečnou scénou, kdy jsou jednotlivé postavy vystřelovány z praku do prasečího města, velmi podobá předloze. Tou je mobilní hra, která se stala jednou z nejoblíbenějších na světě. Bohužel filmové ztvárnění není, a vlastně ani nemůže být, tak zábavné.

První tři čtvrtiny se tvůrci snažili zaplnit nepříliš zajímavými událostmi na ptačím ostrově. Na jejich obranu, nic jiného jim nezbylo. Na rozdíl od hry se v kině diváci nemůžou hodinu a půl dívat pouze na to, jak barevné kuličky létají vzduchem. Teprve na konci, při velké bitvě, příběh nabere rychlý spád. Alespoň v té byl potenciál Angry Birds zvládnut důstojně. Scénáristi využili charakterů jednotlivých postav a každou vyslali do boje ve správný čas.

I přes všechny nudné scény se filmu nedá upřít, že je čas od času vtipný. Bohužel spíš pro rodičovský doprovod než pro cílovou skupinu. Koneckonců koho by nepotěšily rozverné plakáty ve vepřím městě s nápisy jako Hamnesty International, I love cholesterol, nebo Calvin Swine. U Angry Birds tedy platí víc než kdy jindy, že by si zejména dospělý divák měl všímat detailů.

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Angry Birds ve filmu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!