Česká televize uvede čtvrtou řadu Sherlocka i další seriály z produkce BBC

Česká televize uvede čtvrtou řadu Sherlocka i další seriály z produkce BBC  

Česká televize chystá pro své fanoušky tři nové seriály z produkce BBC. Získala mimo jiné práva na vysílání velice očekávané čtvrté řady Sherlocka, jejíž natáčení odstartovalo minulé pondělí. Veřejnoprávní televize nakupovala nové pořady na veletrhu audiovizuální tvorby ve francouzském Cannes, kde prodala také některé své seriály do zahraničí. Zaujal seriál Labyrint, film Správnej dres i vánoční pohádky a nové večerníčky.

„Televizní produkce se celosvětově dostává na stále vyšší úroveň, proto jsme mohli letos vybírat nové akviziční pořady z velmi kvalitní nabídky. Z Cannes tak vezeme dva nové seriály, novou řadu Sherlocka, sérii historických a přírodopisných dokumentů, koncerty a samozřejmě filmy,“ říká ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Diváci se tak kromě slavného Sherlocka mohou těšit na mysteriózní sérii Kettering Incident. Za dalším zakoupeným seriálem pak stojí uznávaný režisér Euros Lyn, který natočil také seriály jako Doctor Who a zmiňovaný Sherlock. Nese název Happy Valley a vypráví příběh Sarah Lancashire, která řeší případ únosu, jenž se vymkne kontrole a je příčinou série násilných.

Na své si přijdou také sportovní fanoušci. „Protože je letošek rokem významných sportovních událostí, podařilo se nám získat Tour de France, pořad nabízející vhled do zákulisí fotbalových stánků hostících letošní Euro, dokumenty k historii olympijských her či unikátní portrét tenistky Martiny Navrátilové,“ dodává Fridrich. Milovníky kultury pak určitě potěší záznam londýnských koncertů zpěvačky Adele či zpěváka Robbieho Williamse. Nebude chybět nový dokument o legendární kapele Queen a unikátní portrét Agnethy ze skupiny Abba, která se po ukončení kariéry skrývá jak před médii, tak před veřejným životem.

Česká televize na veletrhu nejen nakupovala, ale také prodávala. „Americká kabelová televize Eurochannel, která aktuálně vysílá seriál České televize Ach, ty vraždy! projevila zájem o seriál Labyrint. Ten koupila pro své diváky i polská veřejnoprávní televize,“ říká výkonný ředitel obchodu ČT Hynek Chudárek. Velký zájem byl také o českou dětskou a rodinnou tvorbu, kterou zahraniční televize vnímají jako kvalitní, kreativní i bezpečnou. Číňané tak nakupovali večerníčky a zájem o dětskou seriálovou tvorbu projevila i brazilská televize. Práva na některé české pohádky a vánoční filmy pak zakoupily bulharské a slovinské televize.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!