Po Gymplu přichází propracovanější Vejška. Zázraky ale nečekejte

Po Gymplu přichází propracovanější Vejška. Zázraky ale nečekejte  40%

Nový film režiséra Tomáše Vorla Vejška, pokračování komedie Gympl, uvádí česká kina již od konce ledna. Reakce na tento snímek jsou poměrně vlažné. Úplný propadák to není, dokonce je to dle mého názoru o něco duchaplnější než Gympl, ale jen horko těžko bych tam hledala nějaký zajímavý nápad či pointu.

Příběh je poměrně jednoduchý. Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se po roce opět pokouší dostat na svou vysněnou Vysokou školu uměleckoprůmyslovou (UMPRUM). Po konzultacích s profesorem (Jakub Kohák) potká na chodbě přitažlivou Julii (Eva Josefíková). Po pár skleničkách vody a vinného střiku se do sebe zamilují, a dokonce shánějí společné bydlení. Petrův kamarád Michal Kolman (Jiří Mádl) se na rozdíl od něj usazovat rozhodně nechystá. Na Vysoké škole ekonomické místo studia věnuje čas ženám a jeho největším koníčkem je ždímání peněz z bohatého papínka (Jan Kraus). Všechny osudy hrdinů se začnou protínat, aby příběh nakonec skončil možná trochu nečekaným, ale nikoli zajímavým rozuzlením.

Ve filmu samozřejmě nechybí (stejně jako v Gymplu) graffiti, temné noční scény, policejní honičky, drogy, alkohol a večírky. Samotný příběh je poměrně chudý a má rychlý spád. Jinak by se do filmu, který má cca 85 minut, nevešel dostatek „cool“ scén. Diváci si sice nestihnou vybudovat k postavám téměř žádný vztah, hlavní dvojici jejich lásku vlastně ani nepřejí, ale zato se mohou „rozplývat“ nad množstvím scén, kde herci šňupou, chlastají nebo paří.

Co mě vůbec nepřesvědčilo, byly herecké výkony hlavních představitelů Tomáše Vorla mladšího a Evy Josefíkové. Téměř všechny jejich dialogy mi připadaly hodně učené a nedůvěryhodné. Na druhou stranu musím vyzdvihnout Jiřího Mádla a Jana Krause, kteří se postarali o to, aby to nebyl úplný propadák. Vnesli do snímku vtip a šmrnc, což se hlavní dvojici bohužel nepovedlo. Za nutné považuji ještě zmínit výkon Zuzany Bydžovské, která roli starostlivé alkoholičky sehrála neuvěřitelně věrohodně.

Velmi dobrá byla hudba, která se k filmu skvěle hodila a výborně doplňovala atmosféru. Jinak film řadím spíše k průměru. Dokonce jsem se i párkrát zasmála. Vlastně jsem od filmu nic jiného, než mi nabídl, nečekala, proto jsem ani nebyla zklamaná. 

Názor informuji.cz: 40%

Kdy a kde dávají film: Vejška

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!