Silný romantický příběh bez kýče. To je Lásky čas

Silný romantický příběh bez kýče. To je Lásky čas 90%

Česká kina začala uvádět britskou romantickou komedii Lásky čas. Očekávala jsem od snímku hodně, i tak jsem byla velmi příjemně překvapena. Stylový film plný sympatických herců, zajímavých momentů a skvělé hudby potěší nejen originálním příběhem, ale také absencí „tradičních“ kýčů, které jsou pro tento filmový žánr typické.

Mladý zrzek Tim není zrovna playboy. Vlastně je hodně stydlivý a trochu „ňouma“. Život mu změní okamžik, kdy mu otec svěří tajemství – všichni muži v rodině umí cestovat časem. Tedy mohou se vracet do minulých událostí svého života (zapomeňte na výlety do antiky či středověku). Co je pro to nutné udělat? Pouze si najít nějaký klidný a malý prostor, zatnout pěsti a myslet na okamžik, ve kterém se chcete ocitnout. Přestože Tim otci příliš nevěří, již brzy zjistí, že si z něj nedělal pouze srandu. A k čemu využít tuto mimořádnou schopnost? Tim se nemusí dlouho rozmýšlet, netouží totiž po ničem jiném než po opravdové lásce.

Režisér Richard Curtis ve svém filmu řeší množství vztahů. Kromě hlavní milenecké dvojice, kterou brilantně ztvárnil roztomilý Domhnall Gleenson a přirozeně krásná Rachel McAdams, snímek ukazuje i vztah mezi sourozenci a rodiči. Proto ve filmu nechybí kromě zábavných momentů i dojemné scény, při kterých budete jen těžko zadržovat pláč. Nepostradatelnou postavu Timova otce ztvárnil skvělý herec Bill Nighy, který nenechá vaše emoce v klidu.

Lásky čas je romantická komedie bez kýče, megalomanských efektů a ohňostrojů, které vybuchují při každém polibku hlavních hrdinů. Jedná se spíše o poměrně zmatenou romanci, kterou nekazí žádné nevěry a intriky, nikdo není s nikým kvůli velké sumě peněz. Příběh vypráví o neobyčejně obyčejné lásce, kterou věříte hercům po celou dobu filmu.

Snímek dlouhý kolem dvou hodin uteče jako nic. A jestli si myslíte, že jde o hloupou ubulenou romantickou komedii, kterou ocení jen ženy, tak se mýlíte. Film je chválen i příslušníky mužského pohlaví. Tento pohádkový počin plný ideálů nadchne snad každého.  Každý rád opustí realitu a ocitne se ve světě, kde je možné cestovat v čase, kde existuje pravá láska a kde neexistuje žádná lež a faleš. Proto si téměř každý zamiluje Lásky čas. 

Názor informuji.cz: 90%

Kdy a kde dávají film: Lásky čas

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají:

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!