Oceloví ptáci na tour: Skupiny Totální nasazení, Zakázaný ovoce a ATD potěšily Rokycany

Oceloví ptáci na tour: Skupiny Totální nasazení, Zakázaný ovoce a ATD potěšily Rokycany70%

Kapely Totální nasazení a Zakázaný ovoce vyrazily na společnou koncertní šňůru. Jako předskokana si vybraly punkrockovou skupinu ATD z Benešova. Během tour navštíví přes dvě desítky měst po celé České republice i na Slovensku. Jejich první zastávkou se stalo rokycanské Kasíno. Tam vystoupily 15. února místo zrušeného koncertu v Ústí nad Labem.

Již po sedmé hodině večerní nebylo v klubu místo k sezení. Stoly byly plné, desítky návštěvníků postávaly a čekaly na první vystoupení večera. Postupně se v poměrně menším klubu sešly téměř tři stovky lidí. Program byl následující: ATD, Zakázaný ovoce a Totální nasazení. Tuto trojici doplnila ještě kapela Dilemma in Cinema ze Slaného a rokycanská partička Provokace bez Legrace.

Po krátkém čekání klub konečně potemněl, rozsvítily se reflektory a na pódium nastoupila první kapela večera – ATD. Její členové zahráli návštěvníkům množství písniček v rytmu punkrocku. Přestože přilákalo jejich vystoupení ke stagi dost lidí, o žádné velké „pařbě“ nemohla být řeč. Až při posledních dvou písničkách se našlo pár prvních odvážlivců, kteří to před pódiem trochu rozhýbali. Zbytek se pravděpodobně šetřil na následující skupiny.

ATD vystřídali kluci ze Zakázanýho ovoce. Ti zaujali pozornost především nejmladších návštěvníků, kteří se přestali fotit u stolu či malovat na záchodě, zvedli se a šli podpořit své oblíbence. Hodně rychle se ke stolu s vytřeštěnýma očima zase vrátili. Hned při první písni od Zakázanýho ovoce začali totiž fanoušci pogovat. O zásahy lokty do zubů, očí či břicha nebyla nouze. Zakázaný ovoce zahrálo jak staré hity, tak písničky z posledního CD Život se tě neptá. Jediným negativem vystoupení byl absolutně nedýchatelný vzduch v klubu, který způsobily desítky tancujících těl a nefunkční klimatizace.

Skupina Totální nasazení, hlavní hvězda celého večera, nastoupila na stage jako třetí v řadě. Kapela v Rokycanech dříve pravidelně koncertovala každý rok. Nyní přijela ale až po dvou letech. Proto ji přišlo podpořit množství fanoušků z Rokycan a okolí. Ti vytvořili parádní atmosféru. Kapela je za to odměnila skvělou show. Klubem zněly staré známe hity jako AustralSka, Černobílý svět, Nazi Czech a další. Skupina však exklusivně zahrála také několik skladeb ze zbrusu nového CD, které vychází až v pondělí 18. února 2013. Sváťa, zpěvák skupiny, dokonce předvedl svůj broučí tanec. Nakonec se fanoušci dočkali dvou přídavků. Pak už se museli se skupinou skutečně rozloučit.

Pro ty, kteří nebyli ještě dostatečně utahaní, zahrály ještě Dilemma in Cinema a Provokace bez Legrace. Celá akce se povedla, kapely pobavily a kvalitně zahrály a atmosféra byla také skvělá. Jedinou nevýhodou, jak jsem již psala, byla nedýchatelnost v klubu a také nedostatek prostoru, což se dalo při tak velké návštěvnosti (téměř 300 lidí) očekávat.  

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!