Pišto (zakázanÝovoce) ,,Vést tuhle bandu samorostů není možné"

Pišto (zakázanÝovoce) ,,Vést tuhle bandu samorostů není možné" 

Rychle - stručně s jedním ze zakládajících členů této party z Říčan.

Jak to všechno začalo?

Vyhodili jsme jednoho ze zásadních členů takový kapelky, co jsme měli předtím a začali znovu v trochu jiném obsazení. Jeden z omylů ale zůstal, a to ten, že mě nechali stát uprostřed pódia. Asi se styděli :)

Takže je všechny táhneš?

Nestraš! :) Vést tuhle bandu samorostů není možné. Kdo si co vyhádá, to má..

Jak jste přišli na název zakázanÝovoce?

Ta první kapela se jmenovala Jablko sváru a tím vyhozeným členem nám byl ten název zakázán používat, takže proto zakázanÝovoce. Ý proto, že jsme Pražáci a É se nám nelíbí :)

Proč právě punk-rock?

Asi bych náš styl dávno neškatulkoval do punk-rocku. My to tak rozhodně necítíme, hrajem to, co chceme a je nám fuk, kdo to jak nazývá. My máme nejraději asi odborný termín jedné naší kamarádky "ňuňurock".

Bereš to více jako práci nebo jako věc, co tě baví?

Naštěstí (nebo bohužel) mám skutečnou práci, ke které cítím tu správnou nefalšovanou nenávist, takže kapelu můžu brát jako věc, co mě baví. Namátkou nakládání, vykládání, zvučení, malá podia, slabý odposlechy, nekuřácký sály, ošklivý holky, pěkný kluci, ošklivý kluci v kapele :)

Napadlo tě někdy s tím skončit?

S prací? Každý den mnohokrát !:) S kapelou? I to člověka občas napadne. Občas i víc, ale nakonec mu dojde, že kapelou žije a kdyby nebyla, chcípnul by..

Jak vycházíte s klukama v kapele?

Skvěle! Nejlíp, když se nevidíme! :) Ale abych nedostal pak seřváno, že je tu pomlouvám. Máme se rádi a chováme k sobě vzájemnou úctu :)

Máte jako kapela nějaký společný hudební vzor?

Každej posloucháme nějaký kapely, ale pokud mám vybrat vzor mezi pán, hrad, muž, stroj, tak spíš žena růže píseň kost :)

Kde se hraje nejlíp? Na domácím - pražském pódiu nebo venku?

I v Praze se může hrát pěkně špatně. Faktorů, který způsobí, že je koncert dokonalej je tolik, že se nedá říct, kde se hraje nejlíp. Samozřejmě, že máme oblíbený kluby nebo festivaly. Jsou to ty, kam se rádi vracíme a je fuk, jestli je to v Praze, nebo ve starodávným kulturáku v Horní Dolní.

Co kritika od fanoušků, kritiků?

Kritizovat je práce kritiků, neděláme si z toho hlavu. Fanoušci fandí, kdo krtizuje, není fanoušek a z toho si taky neděláme hlavu.

Nějaké výjimečné plány na svátky?

Jelikož jsme loňský svátky strávili spolu ve zkušebně, tyhle máme v plánu se nevidět a odpočívat :)

Máš nějaké přání na rok 2013?

Mám, ale jak je známo, vyslovená přání se neplněj, takže budu mlčet jako hrob a jen se těšit :)

Co plánujete na rok 2013?

Příští rok se chceme zase podívat, jak to vypadá ve zkušebně a věnovat se nějakým novým nápadům. Jinak klasika. Pojedeme jarní tour s jednou spřátelenou kapelou, v létě fesťáky a na podzim, pokud to vyjde, pojedeme strašně velký tour s jinou spřátelenou kapelou. Chceme natočit novej klip a jinak uvidíme...

Je něco, co bys vzkázal  fanouškům a začínajícím muzikantům?

Nevolte komunisty, cvičte, investujte do dobrých nástrojů a aparátů a hlavně se životem, poslechem a hraním bavte!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!