Festival Fotosféra letos zakotví i na lodi

Festival Fotosféra letos zakotví i na lodi

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Holešovický fotografický festival Fotosféra zasvětí fotografiím půldenní program a tentokrát si na to zabral celou loď v holešovické maríně. Návštěvníci se tak mohou 17. září těšit nejen na promítání fotografií, ale také na grilování, hudební afterparty a pro ty akčnější budou připravené i zajímavé workshopy.

Tato sobota se bude nést v duchu české i světové fotografie – festival Fotosféra totiž zakončuje letošní sezonu v originálním podpalubí staré nákladní lodi s přiléhavým jménem Kostel na lodi.

Třetí sezónu Fotosféra odstartovala ve velkém již na jaře – fotografové se v rámci workshopů prohnali po náplavce a šplhali na nejvyšší holešovické střechy. Celý rok také fanoušci Prahy 7 přispívali svými fotografiemi do obrazové kroniky HolešoviceNOW, která to nakonec dotáhla až do Národní Galerie.

Hlavní festivalový den ovšem Fotosféru teprve čeká, ten se tentokrát odehraje na vlnách Vltavy.

Mimořádní fotografové, zajímavé workshopy

Krom projekce špičkových fotografií budou během večera připraveny také workshopy. Zájemci si tak budou moci vyzkoušet sportovní fotografii na přilehlém hřišti plážového volejbalu, focení v industriálním přístavu nebo večerní kresbu světlem.

O pohodovou hudební afterparty se postará DJ Da Moon. Kostel na lodi na závěr rozsvítí lampionový průvod z partnerské akce Zažít město jinak, který dorazí z ulice Přístavní a u lodi vypustí lampiony na hladinu Vltavy.

Mezi letošní české festivalové fotografy patří Jan Sakař a jeho focení na plech, Martin KozákJan Černý, podvodní fotograf dugongů Václav Krpelík, Robert Rambousek, kouzelník se světlem Filip Obr nebo světově uznávaný fotograf divoké přírody Václav Šilha.

Ze zahraničních autorů bude hostem festivalu např. skvělý streetový fotograf Lucien Zell nebo texaský fotograf Lokey z Houstonu. Tradiční specialitou festivalu Fotosféra je i vyhledávání fotografických hvězd ze státu Izrael – letos se českému publiku představí fotoreportér Ziv Koren.

Vstupenky na festival budou v prodeji na místě za 150 Kč, celý festivalový program je v ceně vstupenky.

Václav Krpelík a jeho dugong

Ziv Koren

Jan Sakař

Filip Obr

Festival Fotosféra

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Více o "Fotosfera"

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!