Fotosféra 2015: výstava 12 festivalových hvězd nabídne kromě tištěných fotografií i promítání s hudbou

Fotosféra 2015: výstava 12 festivalových hvězd nabídne kromě tištěných fotografií i promítání s hudbou 

Holešovický festival Fotosféra už tento čtvrtek odstartuje unikátní výstavu fotografií s názvem 12 festivalových hvězd. Svá díla zde totiž vystaví dvanáct vybraných fotografů nejen z České republiky, ale také ze zahraničí. Kromě tištěných fotografií se mohou návštěvníci těšit i na jejich promítání s atmosférickou hudbou.

Vernisáž výstavy 12 festivalových hvězd se uskuteční ve čtvrtek 17. září od šesté hodiny podvečerní v restauraci Avion 58. Milovníci fotografie tak nemusí chodit po velkých galeriích, ale mohou si užít příjemnou a útulnou atmosféru v podniku v srdci Holešovic. Právě zde totiž představí autoři nejen své nejslavnější, ale také ještě nepublikované fotky.

Výstava je kombinovanou expozicí dvanácti vybraných autorů, každého z nich bude zastupovat jeden tisk fotografie. Kromě toho se během večera uskuteční také projekce audiovizuálních slideshow, což poskytne návštěvníkům další várku fotografií s působivou a atmosférickou hudbou. Zahájení výstavy navíc proběhne za přítomnosti několika vystavujících autorů, což nabízí příležitost k zajímavým rozhovorům (nejen) o fotografiích. Vystavované obrazy si budete moci nejen prohlédnout, ale také zakoupit. Akce potrvá do konce října. 

A čí díla pro svoji výstavu tentokrát Fotosféra vybrala? Mezi vystavujícími nechybí jak známá zahraniční jména, tak přední česká fotografická elita. Výstava nabídne třeba díla izraelského fotografa Rafaela Y. Hermana a jeho epické cykly světla a tmy, akty inspirované italskými výtvarnými mistry od Gianniho Russa či fotografie fascinujícího snového světa od ruské autorky Elisabeth Haust. Chybět nebude ani indický fotograf Sami Siva patřící mezi nejlepší dokumentární fotografy současnosti, Robert Carrithers z New Yorku a rodák z Mosambiku Antonio Cossa.

Českou fotografii pak bude reprezentovat dokumentární fotograf Antonín Kratochvíl, Petr Horálek se svými unikátními kosmickými obrazy či světově uznávaný František Weyda, nad jehož snímky z elektronového mikroskopu se leckdy tají dech.  Dvanáctku pak doplní ještě Jan Mlčoch jakožto zástupce černobílého aktu, Petr Bambousek s výběrem toho nejlepšího z fotografií deštných pralesů a Vladimír Brunton, zastánce staré klasické technologie využívající deskový fotoaparát a násladné vlastnoruční zpracování chemickým procesem.

Výstavu 12 festivalových hvězd pořádá Fotosféra 2015 pro všechny fanoušky fotografie zcela zdarma! Akce je již sedmou událostí z deseti, které festival na září tohoto roku připravil. Fotosféra tudíž pomalu vrcholí! Navštívit můžete ještě dva připravované workshopy, během nichž si vyzkoušíte focení tattoo modelek v Croos clubu či vylezete na holešovické výškové budovy. Závěrečný den festivalu je stanoven na 26. září, kdy proběhne finále modelingové soutěže Czech Beauty. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!