Blink 182 přijedou oslavit narozeniny festivalu Rock for People do Prahy

Blink 182 přijedou oslavit narozeniny festivalu Rock for People do Prahy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V rámci oslav dvacátého jubilejního ročníku festivalu Rock for People vystoupí 15. srpna legenda americké pop-punkové scény Blink 182 v pražské Tipsport Areně. „Koncert Blink 182 bereme jako součást oslav letošních 20. narozenin Rock for People,“ říká Michal Thomes, jeden ze zakladatelů festivalu.

Americké trio Blink 182 se po dvou neúspěšných pokusech rozpoutat svou hudební smršť i mezi tuzemskými fanoušky vydává do Prahy potřetí. Kapela v čele s baskytaristou Markem Hoppusem a zpěvákem Tomem DeLongem má i po více než 20 letech od svého zrodu, co nabídnout. To potvrzuje i jejich letošní headlinování na tak prestižních festivalech, jako jsou britský Reading & Leeds nebo maďarský Sziget. 

The New York Times i prestižní čsopis The Village Voice je označjí za nejvlivnější punkovou kapelu 90. let. Joel Madden, zpěvák a kytarista populárních Good Charlotte, vystihl kapelu trefně a stručě: "Když vám kdokoli v našem žánru řekne, že nebyl ovlivněn Blink 182, lže..." K jejich odkazu se hlásí i nejmladší generace muzikantů, mezi jinými Mumford & Sons, Owl City, Waves nebo kanadská electro diva Grimes.       

Skupina za dobu své existence natočla 6 studiových alb. Za vrchol kariéry Blink 182 se označje období mezi léty 1998 až 2001, kdy vyšla nejvíce ceněná alba Enema of the State (1999) a Take Off Your Pants and Jacket (2001). Obě s prodeji kolem 15 miliónů kusů. Kapela natočla v  roce 2003 ještě eponymní studiové album ceněné kritikou za nové, "dospělejší" prvky, dané i tím, že čenové kapely se stali otci. V roce 2005 si dali blíže nespecifikovanou pauzu a začli pracovat na svých individuálních projekzech. Znovu dohormady se dali v roce 2008, kdy třetího čena Travise Barka potkalo letecké neštěstí. V roce 2011 se vrátili do studia a vydali šesté řadové album Neighbourhoods a hned v roce 2012 EP Dogs Eating Dogs. V součsnosti připravují další album.

Vstupenky v  ceně 888 korun budou v  předprodejích Ticketportal a Ticketpro od pátku 16. května (9:00), výhodněji si je budou moci pořídit návštěvníci Rock for People přes portál www.ticketsforpeople.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!