Rock for People 2018: česko-slovenské stálice, hosté z britského ostrova i neučesaní Enter Shikari

Rock for People 2018: česko-slovenské stálice, hosté z britského ostrova i neučesaní Enter Shikari80%

Rock for People je už v plném proudu. První den se nesl ve znamení československých vystoupení, horkého počasí, energických Enter Shikari, britských The Kooks a The Vaccines. Další ročník královehradeckého festivalu končí v pátek 6.7.

Davy nadšenců od úterního odpoledne míří na královehradecké letiště, kde probíhá další ročník jednoho z největších českých festivalů Rock for People. Důvody jsou různé: někdo jede čistě za tím, aby si poslechl dobrou muziku, pro jiné je hudba vedlejší – táhne je hlavně atmosféra. Úterý, tedy nultý den festivalu, zahájili všichni netrpěliví návštěvníci. Během Večírku pro nedočkavé se na pódiu vystřídali hudební talenti, jako například I love you honey bunny či skvostná electroswingová partička z Prahy Mydy Rabycad s nepřehlédnutelnou, oslnivou zrzkou Žofií Dařbujánovou v čele. Na malém pódiu dokázali rozhýbat celý pomyslný parket. Skvělý start do nabitého první festivalového dne. "Mydy Rabycad předvedli opravdu energickou show plnou světel, ozvláštěnou fakt originálními extravagantními oblečky," říká jeden z fanoušků dvacetiletý Honza z Telče. 

O největší 'bordel' se postaral jeden z headlinerů středeční noci britští Enter Shikari.

Ve středu se areál zaplnil o něco více. Ani pořádné letní horko neodradilo hudební nadšence, aby si zapařili společně s pardubickou RfP stálicí, kterou je bezesporu Vypsaná fixa. Tuzemsko zastoupila i legenda českých legend kapela Tři sestry. Prach se výřil a pot kapal také během koncertu Horkýže Slíže, kteří již tradičně přišli se skvělou a originální show, tentokrát z prostoru letadla. Na Rock for People představili také svou novou posilu, která rozzářila původně čistě mužské osazení kapely. Baskytaristka Veronika Smetanová přidala možná to, co slovenským bardům dosud chybělo, a to ženskou ruku.

The Vaccines

O největší 'bordel' se postaral jeden z headlinerů středeční noci britští Enter Shikari, přestože zvukově by se dalo ještě ledascos vylepšit. Zpěvák a multiinstrumentalista Rou Reynolds s účesem a lá 'právě jsem vstal z postele' dokázal, že to umí na pódiu pěkně rozjet. Rou je příkladem zpěváka, který umí se svým hlasem parádně pracovat, a to ukázal i na Rock for People. Střídání pořádného chrapláku, řvaní do mikrofonu i melodických tónů, které zní například během songu Live outside, okouzlí každého, a to až tak moc, že fanoušci skoro rozbili celou stage. Závěr večera pak patřil klidnějším melodiím, v Británii jsme však zůstali. Ať už to byli rockoví The Vaccines nebo indie rockoví The Kooks.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

The Vaccines
 

Mohlo by se ti líbit...

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?