Česká televize uvede na podzim nové komediální cykly i pokračování těch starších

Česká televize uvede na podzim nové komediální cykly i pokračování těch starších   

Na podzim Česká televize zacílí svou pozornost i na ty, kteří se u televizních obrazovek rádi především dobře pobaví. Diváci se tak mohou těšit na nový komediální cyklus Kosmo či na Nádraží režiséra Ondřeje Sokola, které bude složené z jednotlivých skečů, v nichž se objeví herci z oblíbené Partičky. Vrátí se také sitkom Marta a Věra, v jehož hlavních rolích se představí opět Barbora Poláková, Sabina Remundová a Pavel Liška.

Komediální Kosmo vzniklo podle scénáře Tomáše Baldýnského a láká na příběh českých kosmonautů a jejich letu na Měsíc. Hlavní pozornost se zaměří právě na čtveřici vesmírných kadetů, kteří se na svou misi připravují ve výcvikovém středisku. To je však velmi zchátralé a kosmonauti nekompetentní. Režie tohoto komediálního cyklu se ujal Jan Bártek, v hlavních rolích se mohou diváci těšit na Davida Novotného, Jakuba Žáčka, Evu Josefíkovou a Petra Vančuru. Celkem se mohou diváci těšit na pět dílů této satirické komedie.

S jiným projektem přichází na Českou televizi herci z oblíbené Partičky. Martin Finger, Igor Chmela, Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol, který se ujal zároveň režie, se objeví v další podzimní novince, která nese název Nádraží. „V Nádraží jsme se snažili velice důkladně prozkoumat svět železnice, a to jak z pohledu železničářů, tak i nás, cestujících. Hlavní představitelé se pro tyto účely převtělili do různých postav, a to i ženských, takže sonda to byla důkladná,“ láká ke sledování kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

„Nádraží je složeno z jednotlivých skečů, ale jsou tam i linky, které procházejí celým seriálem, například láska. To je občas tak dojemné, že i já sám u toho sem tam uroním slzu,“ říká s trochou nadsázky herec a režisér Ondřej Sokol. „Je to taková unikátní sonda do české duše. Začínáme právě na nádraží, protože to je místo, kde se shlukuje mnoho lidí, ale máme v plánu časem obsáhnout i jiné sféry, nastěhovat se do škol, k policii, do televizí… A protože jsme dali dohromady skupinu nás, pěti výjimečných herců, tak si všechny ty postavy hrajeme sami,“dodává.

Na podzim se mohou diváci těšit i na pokračování sitkomu Marta a Věra, jehož první díly se objevily v programu veřejnoprávní televize v roce 2014. Na obrazovky se tak vrátí komická dvojka v podání Barbory Polákové a Sabiny Remundové. Ty opět doplní Pavel Liška jakožto majitel firmy leeevne.cz. „S tvůrčím týmem Marty a Věry jsme si během první série tu zdánlivě nesourodou trojici hlavních hrdinů dost oblíbili a měli jsme pocit, že postupem času získáváme trochu víc půdy pod nohama v u nás dosud ne zcela probádaném žánru sitcomu,“ říká o pokračování seriálu scenárista Petr Kolečko.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!