Kde budou letos ty největší návaly? Nejočekávanější koncerty u nás

Kde budou letos ty největší návaly? Nejočekávanější koncerty u nás 

Sice jsme už téměř v polovině roku, takže známí hudební interpreti jako Imagine Dragons, Scorpions, Hollywood Undead nebo Ellie Goulding náš stát už před nějakou dobou minuli, to hlavní z programu letošního roku nás ale teprve čeká.

1. AC/DC: 22. května, Praha – Letiště Letňany

Hardrocková kapela z Austrálie patří bezesporu mezi vůbec jedny z celosvětově nejvíce oblíbených interpretů. Proto není divu, že se nachází hned na prvním místě v tomto žebříčku. Nikdo ale nedokáže s určitostí říct, jestli se po svém koncertu v Praze u našich fanoušků taky úplně nepropadnou. Jejich zpěváka a frontmana Briana Johnsona totiž lékaři varovali před úplnou ztrátou sluchu, pokud bude v letošním turné pokračovat. Proto ho na jeho místě nahradil zpěvák a poslední původní člen kapely Guns N' Roses, Axl Rose. Po této ohlášené události ale právě spousta fanoušků žádá vrácení peněz za své lístky, a tak je otázka, jaký koncert vůbec nakonec bude a jaká bude jeho účast.

2. Justin Bieber: 12. listopadu, Praha – O2 arena

Ačkoliv počet jeho zastánců snad i převyšuje počet odpůrců, Justin Bieber je superstar známá po celém světě, nejvíce však oblíbená v Americe a domovské Kanadě. Za oceánem se jeho čtyři od roku 2010 vydaná alba zatím vždy držela na prvním místě v tamních hitparádách a právě jeho poslední album z roku 2015 s názvem Purpose obsadilo i pátou příčku v hitparádách u nás.

V listopadu v rámci svého stejnojmenného turné zavítá známý zpěvák poprvé i k nám, přičemž arénu už stihl dávno celou vyprodat. Od svých začátků před téměř deseti lety přece jenom prošel vcelku velkou změnou, v průběhu let i přesto řady jeho posluchačů neustále rostou. Jenom v Americe a Kanadě vyprodal koncerty ve více jak 60 městech a v Evropě to zatím i s polovičním počtem vypadá na obdobný efekt.

3. Rihanna: 26. července, Praha – O2 arena

Naše hlavní město si pro svoje turné vybrala jako zastávku také známá popová zpěvačka z Barbadosu, Rihanna. Zpěvačka patří mezi nejpopulárnější světové interprety současnosti, jenom její Youtube kanál patří se 7,9 miliardami zhlédnutí mezi trojici nejsledovanějších. Za svojí tvorbu již zvládla získat také sedm ocenění Grammy a do svých 23 let stihla dvanáctkrát obsadit první místo v americké hitparádě Billboard Hot 100. Její popularita neustále roste, čemuž sama zpěvačka přispívá také nadšením pro smyslné videoklipy a celkové vlastní styl oblékání. Na koncertě se fanoušci můžou těšit na singly z jejího nového alba „Anti“, po které dostalo turné svoje jméno.

4. Black Sabbath: 30. června, Praha – O2 arena

Neopomenutelnou položkou tohoto žebříčku a také seznamu všech nadšenců do metalové hudby tvoří skupina Black Sabbath. S frontmanem Ozzym Osbournem vyrazila jedna ze zakládajících kapel tohoto hudebního žánru na své historicky poslední koncertní turné s tematickým jménem „The End“. Nikdo tak nemůže být překvapený tím, že lístky na jejich vystoupení šly na odbyt stejně rychle jako netopýři servírovaní jejich šílenému zpěvákovi. Koneckonců, vlivnější jsou snad už jenom Led Zeppelin a samotní Sabbath bývají často označovaní jako Beatles heavy metalu. Svojí tvorbou ovlivnili i známou rockovou skupinu Nirvana. Jejich nahrávek se celosvětově prodalo přes 70 milionů.

5. Paul McCartney: 16. června, Praha – O2 arena

Když už je řeč o Beatles, nesmíme zapomenout na jejich bývalého člena, kytaristu McCartneyho. Skupinu založili s Johnem Lennonem a do prvních dvou let společně napsali přes sto písní, z nichž se některé staly nesmrtelnými hity, stejně jako celá kapela a její uskupení. I mimo studiovou tvorbu Beatles vydal sám kytarista a zpěvák dalších sedmnáct alb, podílel se ovšem na celé řadě dalších projektů a kompilací. V roce 1997 ho britská královna pasovala na rytíře, což není málo k tomu, že je vůbec celkově považovaný za nejlepšího hudebníka 20. století. Za celoživotní dílo dostal také cenu Grammy a ve svých 73 letech dojede svůj um předvést se svým turné „One on One“ znovu po dvanácti letech i k nám do Prahy.

6. Hans Zimmer: 7. května, Praha – O2 arena

Téměř celou O2 arenu zvládl vyprodat i veleznámý, především filmový hudební skladatel Hans Zimmer. Snad největším zlomem v jeho tvorbě a světové popularitě se stal oblíbený animovaný film z roku 1994 Lví král. Za jeho soundtrack dostal Zimmer nejenom Oscara, ale také dvě ceny Grammy, se kterými vyrazil ve své úspěšné kariéře k dalším známým snímkům. Začínal u oceňovaného Rain Mana, který mu dál otevřel dveře, pokračoval právě přes Lvího krále, který ho donesl až ke Gladiátorovi, Pirátům z Karibiku, Temnému rytíři nebo Počátku. Jeho hudba je kouzelná tím, že skladatel se vždy snaží o naprostou reflexi představ a prožitků do svého díla. To se mu skvěle daří a z filmových nadšenců se tak najednou stávají zaujatí posluchači, kteří neváhají utratit nemalé peníze za to, aby Hanse Zimmera mohli slyšet i naživo.

7. Mumford & Sons: 20. května, Praha – O2 arena

I přes svoji více jak půlroční pauzu mezi roky 2013 a 2014 anglická folk-rocková kapela neztratila na popularitě. Členové kapely se tehdy odvolaly na celkovou únavu z nepřetržitého koncertování a také s tím související nedostatek času na jiné věci, včetně psaní písní a nahrávání alb. Hned po tomto oddechu však začala skupina znovu psát a nahrávat, až přišla vloni v květnu s novým albem „Wilder Mild“. To se sice stylem hudby trochu liší, což mu ale nijak neubírá na exkluzivitě. Po třech letech od své poslední návštěvy tak přijíždí svoji novou práci představit i k nám a zájem je o ně opět veliký.

8. Nickelback: 18. září, Praha – O2 arena

Kanadská rocková skupina stejně jako Mumford & Sons zavítá do ČR s tříročním odstupem, přičemž se i tentokrát můžeme těšit na pořádnou pecku do našich nadšením sevřených žaludků. Zpěvák kapely Chad Kroeger uvádí její evropské turné slovy: "Evropo, připrav se, našim fanouškům přineseme jednu mocnou pekelnou party." Kdo by mu to také mohl vyvrátit. Jejich pilotní singl „How you remind me“ stále zůstává v žebříčku časopisu Billboard „nejlepší rockovou písní desetiletí“ a celou skupinu mnozí považují také za komerčně nejúspěšnější hudební uskupení posledních dvaceti let. Na svém turné bezpochyby osvěží vzpomínky na své poslední album „No Fixed Adress“, ve kterém vysoko nad ostatní vyčnívá veleúspěšná písnička „Edge of a Revolution“, ale těšit se můžeme i na starší hitovky jako „Far Away“, „Photograph“ a další.

9. Iron Maiden: 5. července, Praha – Eden aréna

Heavy metalu si letos užijeme až až. V létě se totiž hned po Black Sabbath dočkáme další klasiky tohoto žánru - Iron Maiden. I přes mnohé obměny v historii skupiny dostaneme její šestičlennou ústřední sestavu, včetně zakládajícího baskytaristy Stevea Harrise. Ten si sice v roce 2012 vydal vlastní sólové album, svůj podíl však neodmítl na nejnovější desce „The Book of Souls“, která vyšla loni v září a s jejím vydáním se čekalo právě na to, až se jejich zpěvák Bruce Dickinson vyléčí z diagnostikované rakoviny. K tomu naštěstí došlo, a tak se můžeme těšit na koncert skupiny, která zvládla do roku 2010 prodat přes 95 milionů alb a stále se veze na vysoké vlně.

10. HABERA & TEAM: 1. června, Praha – O2 arena

I když jejich poslední koncertní šňůra s názvem „Final Tour“ upozorňovala na to, že se už skutečně bude jednat o poslední zářez v dlouhé historii působení hudebního uskupení, nebylo tomu tak. Letos je tomu totiž Kristových 33 let, co kapela vznikla, a toto výročí jí dodává úplně novou symboliku. V nadšené a energetické skupině to opět probudilo nutkání podělit se svými fanoušky o celý svůj repertoár písní a radosti z nich, ještě jednou a možná zase naposledy? Team je jednou z nejvýraznějších hudebních formací na česko-slovenském poli působnosti populární hudby, jejich fanouškovská základna tak čítá přinejmenším dvojnásobek, co ostatní kapely u nás. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!