Kung Fu Panda 3: Bláznivě potrhlý boj s monstrózním býkem

Kung Fu Panda 3: Bláznivě potrhlý boj s monstrózním býkem70%

Je to věčně hladové, černobílé a umí to výborně kung-fu. Co je to? Pro ty z vás, kdo tuší správnou odpověď, mám dobrou zprávu. Další díl animáku s pandou Poem, který válí v bojovém umění, i když vypadá jako neškodný méďa křížený s almarou, je zpět. Jak dopadl třetí díl této série?

Nový Kung Fu Panda navazuje na dva komerčně veleúspěšné filmy studia Dreamworks. V nich jejich tvůrci výborně skloubili vtipnou animovanou pohádku s klasickými prvky akčních filmů hongkongského ražení. Tentokrát jde však spíše o fantasy snímek namíchaný s vtipnou pohádkou, neboť zvláštními kouzly se to v novém Pandovi jen hemží. Jaký je děj nového bijáku?

Neporazitelný býk a vesnice pandů

Do poklidné středověké Říše středu, kde si lebedí náš starý známý panda Po společně s pěticí zvířecích bojovníků a pandím mistrem Sifu, se vrací prastaré zlo. Temná strana síly se tentokrát objevuje v podobě zuřivého býka Kaie, který dokáže využít tajemnou energii čchi a její pomocí zotročit, na koho ukáže. Mezitím Po díky svému nově nalezenému otci přichází do odlehlé pandí vesnice, kde prožívá různé humorné historky a seznamuje se s novými kamarády.

Super animace, bezvadná hudba a bojové scény

Rodinný snímek od začínající režisérské dvojice Jennifer Yuh a Alessandra Carloniho je stejně nebo i o kapku více řemeslně zdařilý než jeho předchůdci. Počítačově renderované animace nejenom střídají různé styly, ale patří k tomu nejlepšímu, co lze v současných animovaných filmech vidět. K úžasnému dojmu ze snímku dopomáhá jako vždy skvělá hudba od Hanse Zimmera, podkreslující výborně atmosféru.

Také velice zdařilé bojové scény stejně jako roztomilí pandové s jejich šílenými nápady a humornými hláškami patří k tomu dobrému z tohoto bijáku. Každopádně i ve třetím dílu pandí série se nejen děti, ale i dospělí budou mnohokrát smát, nebo alespoň usmívat. Jisté oživení přináší i přenesení děje do pandí vesnice a představení jednotlivých jejích členů.

Obvyklé slabiny pokračování

Je tedy nový animák báječným rodinným filmem? Mezi slabiny třetího dílu bohužel patří scénář, který nejen částečně vykrádá předchozí „pandí“ snímky, ale především se tentokrát stylizuje do zvláštní fantasy polohy, která ale pandímu animáku příliš neprospívá.

V ději bohužel najdeme i mnoho logických chyb, když například Kai porazí excelentní kung-fu mistry, ale nakonec narazí na nepřekonatelnou překážku, kterou by jistě nikdo nečekal. Také další místa scénáře působí narychlo naroubovaným dojmem a je s podivem, že jeho autory je stejná zkušená dvojice, která stála i za pandí jedničkou a dvojkou – tedy Jonathan Aibel a Glenn Berger.

Na mysl se tak vtírá otázka, zda scénáristé tentokrát nebyli tlačeni studiem k co nejrychlejšímu výtvoru. Nebylo tentokrát hlavním cílem jen vydělat co nejvíce peněz na osvědčené značce?

Lehce nadprůměrný animák

Jaký je tedy závěrečný verdikt? Mezi mnoha rodinnými animovanými snímky patří další Kung Fu Panda mezi ty lepší a jistě se bude líbit především dětem, ale ocení ho i dospělí. Bohužel například od prvního dílu o něco klesla kvalita scénáře, proto ho lze jistě doporučit hlavně zarytým fanouškům animáků a této akčně-zvířecí série.

Ani většina ostatních diváků nebude zklamána, ale bohužel v trojce najdeme neduhy většiny pokračování. Moje hodnocení bude tedy lehce nadprůměrné – slabších sedmdesát procent.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Kung Fu Panda 3

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!