Pekelný ostrov zveřejnil posledního headlinera. Dorazí Arakain v čele s Lucií Bílou

Pekelný ostrov zveřejnil posledního headlinera. Dorazí Arakain v čele s Lucií Bílou 

Holýšov v červenci čeká opět pořádně pekelná zábava. Ve čtvrtek 9. července zde totiž odstartuje čtvrtý ročník rockového festivalu Pekelný ostrov. Ten letos láká návštěvníky na britskou legendární kapelu Smokie, Divokýho Billa či skupinu Arakain v čele s Lucií Bílou.

Největší festival svého žánru na západě Čech letos opět potěší všechny rockové nadšence. Přípravy na Pekelný ostrov jsou v plném proudu a podle zveřejněných kapel a novinek je jasné, že organizátoři rozhodně nezahálí. I letos se uskuteční festival na umělém ostrově u Holýšova. Pořadatelé ale slibují zvětšení prostoru areálu, odbourání front a celkové zlepšení komfortu svých návštěvníků. Kromě toho pro fanoušky připravují také pekelnou hudební nálož.

Headlinerem letošního ročníku je britská glam-rocková legenda Smokie. Na festivalu tak v originálu zazní hitovky jako Living Next Door To Alice, Needles and Pins či Whiskey In The Jar. Na Pekelném ostrově dojde také ke spojení české nejpopulárnější zpěvačky Lucie Bílé s metalovou bandou Arakain, kde před třiceti lety slavná zlatá slavice začínala. Trojici největších lákadel pak doplní kapela Divokej Bill. Ačkoliv její členové tento rok podstatně omezili množství plánovaných letních koncertu, festival Pekelný ostrov rádi zařadili do své štace. „Zahrajeme největší hity společně s novinkami. Konkrétně připravujeme čtyři až pět nových písniček. Novinkou bude i rozšíření nástrojového parku v kapele,“ láká na vystoupení kytarista Roman Procházka.

I další známá jména určitě potěší velkou část návštěvníků. Ani letos nebudou chybět slovenští Horkýže Slíže, maskovaní metalisti z Dymytry či hardcore v režii kapely Krucipüsk. Velkou show přiveze na holýšovský ostrov rockový revival Waldemara Matušky Walda Gang. A po roční pauze dorazí na festival také známý rocker Aleš Brichta. Za zmínku rozhodně stojí také vystoupení kapel Vypsaná fixa, Alkehol, Doga či Komunál. I tak není seznam ještě kompletní. Podrobnější informace vyhlížejte na oficiálních stránkách festivalu.

Pekelný ostrov odstartuje v pátek 10. července a poslední kapela odehraje svůj koncert v noci následujícího dne. Pro nedočkavce je připraven ale i zahřívací večírek, který se uskuteční již ve čtvrtek 9. července. Ten je navíc zcela zdarma. Celofestivalový lístek seženete v současné době za 400 korun. K dispozici je ale také speciální limitovaná edice V.I.P. vstupenek za 1000 korun. A k čemu jsou dobré? Získáte parkování zdarma, ale především vstup do V.I.P. hospody se zahradou a výhledem na obě pódia, kde si můžete vychutnat pivo a oblíbené nápoje ve skle. Kromě toho dostanete zdarma i festivalové triko. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!