Vladimir Cosma, skladatel hudby k filmům s Belmondem, vystoupí na Prague Proms

Vladimir Cosma, skladatel hudby k filmům s Belmondem, vystoupí na Prague Proms

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hudba, která zní ve filmech s Jean-Paul Belmondem, Louisem de Funèsem, Pierrem Richardem nebo ve slavné Tančírně. Skladatel Vladimir Cosma se chystá do Prahy, kde společně s Českým národním symfonickým orchestrem vystoupí na letošním festivalu Prague Proms. Svou hudbu bude 10. července v pražském Obecním domě osobně dirigovat.

Rumunský rodák Vladimir Cosma komponoval řadu filmů francouzské produkce, jako například RoztržitýVelký blondýn s černou botou, Návrat velkého blondýnaRabín Jákob v hlavní roli s Louisem de Funesem, Hořčice mi stoupá do nosuKřidýlko nebo stehýnko s Pierrem Richardem a Louisem de Funesem, nebo film Zvíře, kde hlavní roli ztvárnil Jean-Paulem Belmondo.

Zahrajeme například hudbu z filmů Blbec k večeři, Dobrodružství rabína Jákoba a samozřejmě Velký blondýn s černou botou

Jan Hasenöhrl, ředitel festivalu Prague Proms

České symfoniky doplní několik instrumentálních a vokálních hostů z Francie, kteří pod vedením autora a dirigenta Vladimira Cosmy nabídnou to nejznámější z jeho tvorby.

Vladimir Cosma byl oceněn řadou mezinárodních cen, mezi nimi například v roce 1982 a 1984 dvěma Césary za nejlepší hudbu k filmům Diva (režie J. J. Beineix) a Tančírna (režie E. Scola). V Cannes byl v roce 1983 oceněn cenou Grand Prix du Disque, ve Varšavě v květnu 2001 získal Philip Award Prize za nejlepší filmovou hudbu komponovanou v Evropě.

Letošní mezinárodní hudební festival Prague Proms zahájí 21. června skladatel Danny Elfman, který ve světové premiéře uvede koncert pro housle a orchestr. Na přehlídce vystoupí také multižánrová zpěvačka Ute Lemper, jazzmanka Denise Donatelli nebo zpěvák Michal Prokop. Vladimir Cosma vystoupí ve Smetanově síni Obecního domu v pondělí 10. července od 19:00 hodin.

Na podzim, 10. října, pak festival nabídne ve Foru Karlin koncert Proms Gala, kde připomene 25. výročí české premiéry muzikálu Bídníci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Obecní dům nabízí i další akce

Umělci: Vladimir Cosma

Místo konání: Obecní dům

Více o "Prague Proms"

Filmové recenze

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!