Prague Proms jde do finále: očekávaný Ennio Morricone a tradiční Hollywoodská noc

Prague Proms jde do finále: očekávaný Ennio Morricone a tradiční Hollywoodská noc 

Mezinárodní hudební festival Prague Proms již po čtrnácté okouzluje letní Prahu jazzovou, filmovou, muzikálovou i klasickou hudbou. V jeho rámci letos již vystoupili zpěváci Kurt Elling a Monica Mancini, švédský trombonista a dirigent Christian Lindberg. Na diváky ovšem ještě čeká jedinečný koncert Ennia Morriconeho či úspěšná noc hollywoodských melodií.

Festivalovou předzvěstí byl v březnu Pražský výběr, který představil své hity v unikátním symfonickém aranžmá. Oficiální slavnostní zahájení Prague Proms ovšem patřilo 19. června mši Messa di Gloria, na které zazpíval tenorista Petr Nekoranec. Své pěvecké umění také předvedla Monica Mancini v doprovodu symfonického orchestru. Publikum okouzlil i jazzový zpěvák Kurt Elling, který je často označován za „nejlepšího jazzového zpěváka světa“. Ellingovo sobotní vystoupení doprovázel také vynikající trumpetista Marquis Hill.

Finále festivalu ovládnou filmové melodie

Festival Prague Proms ovšem ještě nekončí. 9. červenec bude patřit rakouskému žesťovému septetu Mnozil Brass, kteří Prahu navštíví již po třetí. Milovníci jazzu jistě očekávají amerického jazzového pianistu a skladatele a několikanásobného držitele Grammy Armanda Antonia Corey, známého pod přezdívkou "Chick" Corea, který vystoupí 11. července.

Do Prahy se vrátí i oscarový skladatel Ennio Morricone, který v minulém roce vyprodal O2 arenu se svým rozlučkovým turné. Díky Prague Proms se ovšem do české metropole vrací, tentokrát 15. července do Smetanovy síně.

Ti, kteří mají slabost pro filmovou hudbu, si nenechají ujít ani tradiční zakončení festivalu koncertem Hollywood Night, kde zazní melodie z filmů Toy Story, Star Wars, La La Land a mnohých dalších. 19. července tak oblíbená filmová hudba Festival Prague Proms slavnostně ukončí.

Mezinárodní hudební festival Prague Proms pořádá Český národní symfonický orchestr od roku 2005. Během předchozích 13. ročníků zde vystoupili například sopranistka Anna Netrebko, zpěvačka Natalie Cole, představitelka world music Angélique Kidjo, skladatelé Vladimír Cosma a Danny Elfman, big band Buddyho Riche a další špičkoví hosté.

Program:

  • 9. 7. 2018, 19.00 Smetanova síň MNOZIL BRASS | CIRQUE
  • 11. 7. 2018, 19.00 Smetanova síň CHICK COREA TRIO s ČNSO
  • 12. 7. 2018, 19:00 Lichtenštejnský Palác KALKAT
  • 15 7. 2018, 19.00 Smetanova síň ENNIO MORRICONE
  • 19. 7. 2018, 19.00 Smetanova síň HOLLYWOOD NIGHT | VOL. 21

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!