Ennio Morricone se s Prahou již rozloučil. Díky Prague Proms se ale znovu vrátí!

Ennio Morricone se s Prahou již rozloučil. Díky Prague Proms se ale znovu vrátí!  

Psalo se datum 16. října 2017, když oscarový hudební skladatel Ennio Morricone vystoupil před vyprodanou O2 arenou v rámci svého rozlučkového turné. Mělo to být jeho poslední vystoupení v české metropoli. Nyní je opět vše jinak. Morricone se totiž do Prahy ještě jednou vrátí díky festivalu Prague Proms!

Čtrnáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms, jenž je přehlídkou klasické, jazzové i filmové hudby, proběhne ve dnech od 16. června do 19. července. A již nyní je jasné, že návštěvníkům opět nabídne výjimečný program plný významných hudebních interpretů, jimž bude vévodit právě legendární Ennio Morricone. Vystoupí 15. července ve Smetanově síni Obecního domu. “V premiéře u nás zazní duchovní skladba Stvoření & Babylónská věž nebo hudba z filmů, které Ennio Morricone v Praze ještě nepředstavil,” vysvětluje ředitel festivalu Jan Hasenöhrl. 

Kromě Morriconeho se mohou zájemci těšit i na koncert americké zpěvačky Monici Mancini, která má na svém kontě kromě dvou nominací na cenu Grammy rovněž spolupráci s takovými umělci, jako jsou Plácido Domingo, Quincy Jones i Michael Jackson. Se svými filmovými standardy vystoupí 1. července rovněž v Obecním domě. Celé letošní Prague Proms, které opět pořádá Český národní symfonický orchestr, odstartuje však 19. června slavnostní mše Messa Di Gloria, na které zazpívá tenorista Petr Nekoranec

Spolu s Českým národním symfonickým orchestrem vystoupí během letošních Prague Proms rovněž klavírista Chick Corea, švédský trombonista a dirigent Christian Lindberg i rakouský žesťový septet Mnozil Brass. A chybět nebude již tradiční Hollywoodská noc, která si získala u návštěvníků festivalu velkou oblibu. 

Předprodej vstupenek na 14. ročník Prague Proms byl již zahájen na oficiálních stránkách festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Obecní dům nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!